Pahoinpitelystä syytetty UFC-tähti ei tunnusta syyllisyyttään – oikeusjuttu ei vaikuta suureen otteluiltaan

© Kuva: Getty Images
Toronto ja Columbus ratkaisevat ottelusarjansa! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

UFC:n kevyessä raskaassa sarjassa otteleva Volkan Oezdemir joutui viime vuoden kesällä vaikeuksiin pahoinpideltyään tuntemattoman miehen sairaalakuntoon floridalaisessa ravintolassa. Sveitsiläisottelijan ensimmäinen oikeudenkäynti pidettiin tiistaina, jossa Oezdemir ei tunnustanut syyllisyyttään rikokseen.

Osavaltion syyttäjän mukaan vapaaottelijalle ei asetettu mitään matkustuskieltoja. Tämän ansiosta Oezdemir pystyy ottelemaan vapaasti Bostonissa ensi viikon viikonloppuna suuressa UFC 220 -otteluillassa. Sveitsiläinen haastaa illan toisessa pääottelussa kevyen raskaansarjan hallitsevan maailmanmestarin Daniel Cormierin.

Kamppailutähti pidätettiin elokuussa Fort Lauderdalessa ja asetettiin syytteeseen törkeästä pahoinpitelystä. Floridan osavaltion lakien mukaan Oezdemir syyllistyi toisen asteen felonyyn, eli törkeään rikokseen. Miestä uhkasi pahimmillaan yli kymmenen vuoden vankeustuomio.

Syyte päätettiin kuitenkin laskea astetta alemmaksi felony batteryksi, josta voidaan langettaa jopa viiden vuoden ehdoton vankeustuomio. Oezdemiriltä otettiin väliaikaisesti pois myös hänen passinsa.

Jos kamppailustara todetaan syylliseksi rikokseen oikeudessa, ei hän välttämättä voi enää jatkossa palata Yhdysvaltoihin. Tämä haittaisi pahasti miehen UFC-uraa.

Oezdemir teki viime vuonna suorastaan räjähdysmäisen nousun tuntemattomasta nimestä kevyen raskassarjan huipulle. Viiden ottelun voittoputkessa oleva sveitsiläinen tyrmäsi huippuluokan MM-haastajat Jimi Manuwan ja Misha Cirkunovin alle minuutissa ansaitakseen MM-ottelun Cormieria vastaan.

Toronto ja Columbus ratkaisevat ottelusarjansa! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!