UFC:n välisarjan entinen maailmanmestari Robbie Lawler paljasti tällä viikolla kärsineensä äärimmäisen karun loukkaantumisen huippuottelussa toista välisarjan huippuhaastajaa Rafael Dos Anjosia vastaan. Vaikka mieheltä repesi polven eturistiside ja kierukka, kovissa liemissä keitetty taistelija jatkoi ilmiömäisesti ottelun loppuun asti.

Promootion puheenjohtaja Dana White paljasti tuoreessa Yahoo Sportsin haastattelussa Lawlerin kärsineen karmivan vamman viisieräisen huippuottelun kolmannessa erässä.

– Hänen jalkansa tuhoutui täysin. Hänen eturistisiteensä, kierukkansa ja kaikki muutkin osat polvessa menivät aivan rikki kolmannessa erässä. Hän huojui häkin seinän luo ja huusi Dos Anjosille, että tule tänne niin mukiloidaan kunnolla loppuun saakka. Hän kesti viidenteen erään asti, White hämmästeli.

Armottomasta taisteluasenteestaan tunnettu Lawler on puskenut ennenkin rankkojen kolhujen ja verta vuotavien haavojen läpi. Jenkkitähti sykähdytti UFC-yleisöä moneen otteeseen muun muassa pieksemällä MM-haastaja Rory MacDonaldin haljenneesta huulesta huolimatta vuonna 2016 verisessä UFC 189 -otteluillan MM-kamppailussa.

Pysäyttämättömästä tahtotilastaan huolimatta ex-mestari ei pääse häkkiin vaivojensa vuoksi pitkään aikaan. Arvioiden mukaan karu polvivamma pitää UFC-tähden sivussa tositoimista ainakin puoli vuotta.