Nyrkkeilyn raskaan sarjan ykkösnimi Anthony Joshua kohtaa uusiseelantilaisen Joseph Parkerin huippuottelussa Walesin Cardiffissa 31. maaliskuuta. Panoksena on peräti neljän liiton mestaruusvyöt.

Ennen kuin Joshua voi kutsua itseään kiistattomaksi maailmanmestariksi, pitäisi hänen voittaa vielä amerikkalainen huippuiskijä Deontay Wilder.

Wilder puolustaa WBC-liiton mestaruuttaan 3. maaliskuuta New Yorkissa Luis Ortizia vastaan.

Joshuan managerin Eddie Hearnin mukaan seuraava vastustaja ei välttämättä kuitenkaan ole Wilder.

– Anthony Joshua ei mieti aikaa Joseph Parkerin jälkeen, mutta meidän tehtävämme on jo miettiä tulevaisuutta. Ottelu Wilderia vastaan ei näytä todennäköiseltä ennen kuin pääsemme järkevään sopuun ottelun rahanjakosuhteesta. Koemmekin, että ottelu Yhdysvalloissa voisi olla tällä hetkellä järkevää meille, Hearn totesi.

Joshua ei toistaiseksi ole otellut kotimaansa ulkopuolella ja onkin saanut siitä arvostelua aika ajoin.

Hearnin mukaan debyytti Yhdysvalloissa voisi tapahtua elo-syyskuussa ja vastustajakin on jo kiikarissa.

– Olen käynyt tunnusteluja Joshuan tuomiseksi New Yorkiin Barclays Centerille ottelemaan ja elokuu voisi olla sopiva vaihtoehto ajankohdaksi.

Vastustajaksi sopisi Hearnin mukaan yhdysvaltalainen Jarrell ”Big Baby” Miller. Arvostettu The Ring-lehti rankkaa Millerin raskaassa sarjassa yhdeksännelle sijalle, kun esimerkiksi Wilder löytyy sijalta kaksi.

Manageri kuitenkin korosti, etteivät asiat etene ennen Joshuan ja Parkerin maaliskuista ottelua.

– Ennen maaliskuun 31. päivää emme tiedä mitään. Olemme kuitenkin hyvin vakavissamme USA:n suhteen. Se on tärkeää ja todellakin agendallamme vuonna 2018, Hearn painotti.

Lähde: Daily Express