Amerikkalainen freestylelaskija Gus Kenworthy ei onnistunut nappaamaan olympiamitalia edellisten olympialaisten hopean jatkoksi Pyeongchangin slopestyle-kisassa, mutta saattoi tehdä siitä huolimatta jotakin historiallista.

Finaalissa sijalle 12 jätetyn avoimesti homoseksuaalin Kenworthyn poikaystävältään saama rohkaisupusu nimittäin ikuistui suorassa NBC-televisioyhtiön lähetyksessä ympäri maailmaa. Tapahtuma sai laajaa huomiota varsinkin USA:ssa.

Kenworthy kuitenkin kiisti, että olisi tehnyt asiaa pelkästään saadakseen huomiota.

– En edes tiennyt, että se televisioitiin, mutta se on mielestäni mahtavaa. Se on jotakin, mitä olisin halunnut tehdä jo edellisissä olympialaisissa, mutten uskaltanut. Ja se, että pystyn tekemään niin, suutelemaan häntä ja että se tunne televisioitiin koko maailmalle on aivan mahtavaa, Kenworthy tunteili.

– Ainoa tapa muuttaa käsityksiä, murtaa homofobiaa, on näyttää esimerkkiä. Se on jotain, mitä en todellakaan kokenut kun olin lapsi. Jos olisin, kaikki olisi ollut helpompaa. Toivottavasti tein palveluksen jollekin, amerikkalainen jatkoi.

Kenworthy jakoi kuvan tapahtumasta myös Twitter-tilillään.

– Rakkaus on rakkautta, hän lopetti päivityksensä.

Lähde: The Guardian

Gus Kenworthy

@guskenworthy
Didn't realize this moment was being filmed yesterday but I'm so happy that it was. My childhood self would never have dreamed of seeing a gay kiss on TV at the Olympics but for the first time ever a kid watching at home CAN! Love is love is love.