Kaikki neljä suomalaismiestä karsiutuivat lumilautailun big airin finaalista Pyeongchangin olympialaisissa.

Sinivalkoiset laskijat onnistuivat suorituksissaan, mutta pisteet eivät riittäneet todella kovatasoisessa karsinnassa 12 finaalilaskijan joukkoon.

Lähimmäksi pääsi pisteet 87,25 saanut Peetu Piiroinen, jonka pisteet olivat karsintakokonaisuuden 12:nneksi parhaat. Piiroinen sattui vain olemaan väärässä karsintaryhmässä.

– Yksi ländätty rani kaikilta, mutta ei vain riittänyt. Onnistuin hyvin tempussani, mutta varsinkin meidän erässä taso oli kova. Olisi pitänyt tehdä isompi temppu, mutta kun en oikein osaa. Pitää mennä harjoittelemaan, Piiroinen veisteli.

Piiroinen oli omassa karsintaryhmässään kahdeksas, Roope Tonteri (86,50) yhdeksäs ja Kalle Järvilehto (83,25) 12:s.

Suomalaisittain eniten ihmettelyä herätti Rene Rinnekankaan kohtalo. Rinnekangas oli ensimmäisessä karsintaryhmässä kymmenes pistein 83,00.

Rinnekankaan saamat pisteet eivät miellyttäneet suomalaisia. Tukea tuli myös Suomen joukkueen ulkopuolelta.

– Suoraan sanottuna Rinnekangas olisi kuulunut ykkösryhmästä jatkoon. Minun kanssani ovat samaa mieltä monet muut valmentajat. Emme ymmärtäneet, mikä teki Chris Corningin samasta tempusta noin paljon paremman, Suomen päävalmentaja Antti Koskinen ihmetteli.

Vaikka kaikki suomalaiset jäivätkin karsintaan, niin Koskinen antoi laskijoille puhtaat paperit.

– Kaikki jätkät suoriutuivat tänään erinomaisesti. Jokainen pisti kovimman tempun, mitä oikeastaan pystyi laittamaan. Täysi kymppi ja hatunnosto jätkille, että oma paras temppu saatiin aikaan täällä, Koskinen painotti.

Olympic Team Finland

@OlympicTeamFI
Peetu Piiroinen: "Yksi ländätty rani kaikilta, mutta ei vain riittänyt. Onnistuin hyvin tempussani, mutta varsinkin meidän erässä taso oli kova. Olisi pitänyt tehdä isompi temppu, mutta kun en oikein osaa. Pitää mennä harjoittelemaan." #PyeongChangFI #OlympicTeamFI

Olympic Team Finland

@OlympicTeamFI
Päävalmentaja Antti Koskinen: "Suoraan sanottuna Rene Rinnekangas olisi kuulunut ykkösryhmästä jatkoon. Minun kanssani ovat samaa mieltä monet muut valmentajat. Emme ymmärtäneet, mikä teki Chris Corningin samasta tempusta noin paljon paremman." #PyeongChangFI #OlympicTeamFI