Robert Helenius on voittanut Valko-Venäjän Juri Bykhautsoun Viron Rakveressa järjestetyssä ottelutapahtumassa. Raskaan sarjan ottelu kesti täydet kahdeksan erää ja tuomarit saivat hajaäänin 2-1(77–76, 77–76, 75–78) suomalaisen voittajaksi.

Helenius loukkasi kätensä jo aivan ottelun alkuvaiheessa ja illasta tuli hänelle todellinen selviytymistaistelu käytännössä yhdellä kädellä otellessa. Suomalainen kirjoittikin asiasta myöhemmin Facebook-sivullaan.

– Röntgenissä käyty, oikeassa kädessä luu murtunut, Helenius totesi.

Ottelun lopputulos on aiheuttanut melkoista polemiikkia muun muassa Facebookissa. Moni ottelua seurannut piti tuomiota vähintäänkin kyseenalaisena.

Mistä nää tuomarit on tuotu Robbe voitti ?????? ,ihmetteli eräs kommentoija.

Hyvin Robbe taisteli yhdellä kädellä, mutta paha mieli kyllä tuli valkovenäläisen puolesta, kirjoitti puolestaan toinen hiukan neutraalimmin.

– Erittäin huolestuttavaa kun ei ollu ensimmäinen kerta kun oikea käsi hajoo, totesi puolestaan kolmas ja viittasi miehen reilun kuuden vuoden takaiseen otteluun brittiläistä Dereck Chisoraa vastaan, jolloin samaan käteen tuli myös murtuma.

Loukkaantuminen muuttaa todennäköisesti Heleniuksen jatkosuunnitelmia, sillä ennen eilistä ottelua hän oli kertonut ottelevansa mahdollisesti vielä isommassa ottelussa ennen kesää (uutinen).