Todellinen Grande katastrof! Suomalaisampumahiihtäjä pudotti maailmancup-kisassa kaikki täplät alas – väärään tauluun

© Kuva: Getty Images

Venäjän Tjumenissa käydään tänä viikonloppuna ampumahiihdon maailmancupin päätösosakilpailut.

Ensimmäisenä oli vuorossa miesten pikakilpailu, jonka voittaja, ranskalaistähti Martin Fourcade, jo lähes varmisti maailmancupin kokonaiskilpailun seitsemännen peräkkäisen voittonsa.

Kaukana takana sen sijaan tapahtui kummia. Asialla oli Suomen Tuomas Grönman.

Suomalaisen kilpailu meni täysin pieleen. Makuupaikalta tulleet kaksi ohilaukausta vielä menettelivät, mutta pystypaikalla tapahtui täydellinen katastrofi. Grönman pudotti kaikki taulut alas, mutta ampui väärään tauluun. Ylen tv-haastattelussa kysymyksiin vastailikin vaisu mies.

– Mikään ei onnistunut, Grönman totesi.

Makuuammuntaan tullessa hän huomasi aseensa takatähtäimen olevan täysin jäässä. Kesti kauan ennen kuin hän näki ampua. Siinä vaiheessa kaksi sakkokierrosta oli jo tiedossa.

Pystyammunta vaikutti sen sijaan sujuvan hyvin.

– Huomasin, että nyt osuu hyvin. Sitten tajusin, että ammuin nollat väärään tauluun. Tällaista voi sattua ampumahiihdossa, mutta minulle se oli ensimmäinen kerta, Grönman manasi.

Tämän jälkeen suomalainen kiersi viisi sakkokierrosta ja lähti viimeiselle hiihtopätkälle yhteensä seitsemän ylimääräistä lenkkiä kiertäneenä. Lopputuloksissa Grönman löytyikin todella kaukaa. Sijoitus oli 82. lähes kuusi ja puoli minuttia Fourcadelle jääneenä. Taakse jäi vain kaksi kilpailijaa.

Tulos tiesi Grönmanille maailmancup-kauden päättymistä, sillä lauantaiseen takaa-ajoon ei hänen sijoituksellaan selvitä.