Lumilautailun maajoukkueen laskijat Mikko Rehnberg ja Ella Suitiala voittivat Rukalla lauantaina slopestylen Suomen mestaruudet.

Rehnberg ja Suitiala nappasivat kultamitalinsa SM-kilpailujen avoimesta sarjasta. Lauantain slopestylen kisoihin otti osaa yhteensä 100 osallistujaa, joista osa oli ulkomailta.

Taso oli odotetun kova, ja mitalisijoille ylsivät kaikissa sarjoissa kotimaisen skenen kärkilaskijat. Miesten avoimessa sarjassa hopeaa otti Ville Paumola ja pronssia Jukka Tyni.

Rehnberg oli kisapäivään todella tyytyväinen. Rukan lauantaita hellinyt aurinko heikensi hieman rinteiden kuntoa, mutta se ei lautailutähden positiivista tunnelmaa pilannut.

– Tosi hyvät tunnelmat on nyt. En ole aiemmin slopestylessä näin korkealle tullutkaan, niin mikäs tämän parempaa. Taso oli olosuhteisiin nähden kova. Nokat olivat pehmeät ja ländit jäässä, eli perus Suomi. Eilinen vesisade pehmensi sen verran paljon, että oli varmasti vaikea saada ajettua noita kuntoon. Aurunko kuitenkin paistoi, niin kivaa oli, Rehberg hehkutti Lumilautaliiton tiedotteessa.

Naisten avoimista hopealle ylsi Carola Niemelä ja kolmannelle sijalle Kiinan Dongyu Li. SM-pronssin vei Emmi Parkkisenniemi.

Suitiala oli myös mielissään huippusuorituksestaan. Maajoukkuelaskijan viikonloppu oli todellinen nappisuoritus, sillä hän vei slopestylen mestaruuden lisäksi SM-kullan myös halfpipen kilpailussa.

– Olen ihan tyytyväinen. Väsytti aamulla paljon, ja pelotti vähän treenilaskuja laskemaan kun tuuli niin paljon. Ihan hyvä se kuitenkin oli, eikä yhtään ollut vaarallista laskea. Olisin halunnut ländätä ensimmäisen laskun, että olisin voinut parantaa toisella laskulla, mutta sitten vauhdit yllättivät. SM-kisoissa oli kivaa mutta rankkaa, kun kävin kaikki lajit läpi. Olo on nyt väsynyt mutta onnellinen, Suitiala kommentoi tiedotteessa.

Tuukka Hyttinen, SuomiUrheilu
@HyttinenT