Entinen golfin maailmanykkönen Lydia Ko voitti ensimmäisen turnauksensa sitten vuoden 2016.

Uutta-Seelantia edustava 21-vuotias Ko nousi Kaliforniassa pelatun Mediheal Championship -turnauksen voittoon jatkoreiällä, kun hän upotti eagle-putin par-5-reiällä. Turanuksessa kakkoseksi sijoittui Australian Minjee Lee. Lee lähti päätöspäivään yhden lyönnin johtoasemassa, mutta aloitti surkeasti tehden kolme bogia kuudella ensimmäisellä reiällä. Päätöskierroksen aikana johtopaikka vaihtui neljästi.

Ko nousi teini-ikäisenä sensaatiomaisesti maailmanhuipulle ja vuonna 205 hänestä tuli 17-vuotiaana kaikkien aikojen nuorin golfin maailmanlistan ykkönen. Viime vuodet ovat kuitenkin olleet vaikeita, sillä edellisen kerran hän voitti turnauksen heinäkuussa 2016.

– Tämä on hullua, koska olin jossain vaiheessa kolme yli tämän päivän osalta. Sanoin itselleni, että minun täytyy vain keskittyä, koska mitä tahansa voi tapahtua. Takaysillä sain kasattua pelini, Ko kertoi.

– Kun putti putosi reikään, olin että ”voi hyvä luoja”. Siinä oli paljon tunteita. Koko tiiminin ja perheeni on tehnyt paljon töitä tämän hetken eteen, Ko tunteili.

Lähde: BBC.