Kerroimme eilen viime sunnuntaina juostulla Lontoon maratonilla sattuneesta erikoisesta tapauksesta, jossa katsoja oli napannut kilpailijalta pudonneen numeron ja juossut sitä hyödyntäen maaliin.

Huijariksi on nyt paljastunut puolalainen Stanislaw Skupien. Mies on 38-vuotias koditon, joka nukkuu yönsä Heathrow’n lentokentällä. Kenttähenkilökunta kutsuu häntä hölkkääväksi kulkuriksi.

Skupien oli saapunut maratonreitin varrelle noin puolimatkan kohdalle. Tämän jälkeen hän jätti tavaransa lähelle Lontoon kuuluisaa Tower Bridgea ja lähti juoksemaan. Muutamia satoja metrejä ennen maalia hän huomasi pudonneen numerolapun ja otti sen haltuunsa.

– Näin numeron keskellä tietä. Tiesin saavani mitalin jos minulla olisi se – sydämeni hakkasi, unelmani täyttyisi. Minulla ei ollut aavistustakaan kenen numerolappu oli, Skupien sanoi The Sunille.

– Tunsin olevani maailman huipulla, ylitin maaliviivan kaikkien kodittomien puolesta. Lisäksi juoksin melkein koko matkan, eikö niin? Ansaitsin mitalini, hän jatkoi.

Skupienin mukaan oli ikävää, ettei numeron pudottanut Jake Halliday saanut mitaliaan, mutta painottaa, että tämä olisi kuitenkin hylätty.

Puolalainen pidätettiin tiistaina epäiltynä varkaudesta. Lontoon maratonin edustaja kommentoi tapausta lyhytsanaisesti.

– Olemme tietoisia, että poliisi on pidättänyt miehen Heathrow:lla. Odotamme lisätietoja tapauksesta.