Viime sunnuntaina juostun Lontoon maratonin järjestäjät tutkivat erikoista tapausta.

Tilanteeseen jouduttiin, kun kilpailuun osallistunut, Skotlannin Edinburgista kotoisin oleva 28-vuotias Jake Halliday hukkasi numeronsa maratonin viimeisillä kilometreillä. Tämän jälkeen hänet poistettiin kisasta, koska juoksijoiden on pidettävä virallista numerolappuaan koko kilpailun ajan.

Numeron oli napannut katsoja, joka otti sen käyttönsä ja juoksi muutamat jäljellä olevat kilometrit. Maalialueella otetussa kuvassa tämä – toistaiseksi nimeämätön – henkilö poseeraa ilman paitaa juuri saamaansa mitalia esitellen ja Hallidaylle kuulunut numero (35179) rintaansa vasten painettuna.

Järjestäjät eivät suostu kommentoimaan tapausta tarkemmin, mutta eräs kilpailussa mukana ollut, 51-vuotias Peter Mowbray, kommentoi sitä ensin Facebookissa ja myöhemmin Daily Mailille.

– Vaatii paljon työtä, että pystyy juoksemaan maratonin. Se on 12 kuukauden harjoittelun tulos. Tämä huijari varasti Jakelta kerran elämässä-kokemuksen. Juoksijayhteisö on hyvin tiivis ja kun näin kuvan miehestä, joka piti Jakelle kuulunutta mitalia, en voinut olla itkemättä, Mowbray sanoi.

Ajanottolaitteiden mukaan Halliday oli 40 kilometrin kohdalla juossut noin kolme ja puoli tuntia, mutta loppuaikaa hänelle ei enää löydy. Hän oli juoksullaan keräämässä ystävineen rahaa syöpätutkimussäätiölle.

Voit katsoa kuvan sekä Jake Hallidaysta, että hänen numerollaan maaliintulleesta huijarista Daily Mailin sivuilta täältä