Tahkon laskettelukeskuksessa järjestetään 13.-14. huhtikuuta Suomen ensimmäiset lumilautailun banked slalomin SM-kisat.

Perjantaina lasketaan joukkuekisat ja lauantaina yksilökisat. Tapahtumaan odotetaan satoja osallistujia.

– Banked Slalom SM sopii todella hyvin juhlavuoteen. Lajissa on pitkät perinteet: se on ensimmäisiä lajeja, joissa lumilautailussa on kilpailtu. Mt. Bakerin legendaarinen banked slalom -kisa on pidetty joka vuosi vuodesta 1985 lähtien. Banked slalom -tapahtumissa on todella hyvä fiilis. Rentoa meininkiä höystettynä hyvällä kisameiningillä niin itseään kuin kavereita vastaan, ja laji sopii kaikille junnuista vaariin, Lumilautaliiton kotimaan tapahtumavastaava Juha Guttorm avasi liiton tiedotteessa.

Perinteikäs kallistettujen kurvien laji eroaa merkittävästi olympialaisista tunnetusta lumilautakrossista. Toisin kuin krossissa, kilpailijat laskevat radan yksitellen. Rataan on rakennettu myös kohotettuja käännöksiä, joka tekee laskemisesta enemmän surffauksen kaltaista.

Lumilautailun SM-kisat käytiin viime viikonloppuna Rukalla, Kuusamossa. Tapahtumassa kisattiin halfpipessa, slopestylessa ja lumilautakrossissa.