Kotimaisen yleisurheilun pitkäaikainen vaikuttaja, Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja Jarmo Hakanen arvosteli tuoreessa Ilta-Sanomien haastattelussa kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelää naisen aiemmista kohulausunnoista.

Mäkelä väitti aiemmin blogissaan Suomen Urheiluliittoa [SUL] siitä, ettei järjestö välitä urheilijoistaan vaan keskittyy pönkittämään johtajistonsa etuja. Uutisoimme asiasta aiemmin täällä.

Suurta huomiota saaneen ja kiivasta keskustelua herättäneen blogikirjoituksen jälkeen SUL:n toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä puolustautui Mäkelän syytteiltä Ilta-Sanomien haastattelussa. Kolmiloikkaaja ei kuitenkaan sulattanut liittopomon puheita, vaan iski takaisin terävällä somekirjoituksella.

Nyt tunnettu lajikonkari Hakanen otti kantaa Mäkelän ja SUL:n riitaan Ilta-Sanomien haastattelussa. Tampereen Pyrinnön johtomiehen mukaan yleisurheilutähden kritiikki urheiluliitolle oli kohtuutonta.

– Mielestäni Mäkelä kritisoi liian voimakkaasti SUL:ää. Täytyy muistaa, että SUL on urheiluseurojen muodostama liitto. Kun Mäkelä kritisoi SUL:ää, hän arvostelee myös urheiluseuroja.

Yleisurheiluveteraanin mukaan SUL tekee parhaansa urheilijoiden tukemiseksi niillä resursseilla, mitä liitolla on käytettävissään.

Hakanen muistutti lisäksi siitä, että SUL ei voi kohdistaa kaikkia voimavarojaan huippu-urheiluun. Lajiveteraani peräänkuulutti myös urheilijan omaa vastuuta urakehityksestään.

– En näe, että seuratoiminta voi perustua kokonaan huippu-urheilulle. Viimeisimpien kymmenen vuoden aikana SUL:n väki on vähentynyt, mutta ruohonjuuritasolle on saatu 100 henkilöä lisää valmennukseen ja muihin tukitoimiin. Tämä tarkoittaa kokonaisuudessa 75 henkilötyövuotta. Lajiliitto ja seurat tekevät kovaa työtä, ja yrittävät pitää parhaansa mukaan huolta urheilijoistaan. Urheilijalla on myös itsellään vastuu asioistaan, Hakanen latasi.

Lähde: Ilta-Sanomat