UFC:n välisarjan MM-haastaja Colby Covington lupasi ojentaa väliaikaisen mestaruusvyön Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille, jos voittaa tittelin lauantaina.

Floridalainen vapaaottelija kohtaa entisen UFC:n kevytsarjan maailmanmestarin Rafael dos Anjosin lauantaina Chicagossa.

UFC-nousukas kertoa haluavansa tavata Trumpin ja tuoda mestaruusvyön Valkoiseen taloon, jos huippumittelöstä irtoaisi voitto. Miehen kannanotto on nostattanut vapaaottelun maailmassa melkoisen myräkän.

– Minä olen täysin Trumpin miehiä. Haluan tuoda vyön ovaalitoimistoon ja laittaa sen Trumpin pöydälle, Covington täräytti MMA Fightingin videohaastattelussa.

Mies kohahdutti vapaaottelukansaa myös vertaamalla lauantaista otteluaan kuuluisaan toisen maailmansodan Normandian maahannousuun.

– Kuinka ironista on se, että tämä ottelu on juuri ”D-dayn” muistopäivänä, kun päihitimme natsit. Aivan kuten he aikoinaan, minäkin aion viedä tämän ottelun niiden likaisten eläimien luokse, Covington latasi viitaten brasilialaiseen vastukseensa dos Anjosiin.

Covington on herättänyt erikoisilla lausunnoillaan kohuja aiemmin. Amerikkalaisottelija on saanut lyhyessä ajassa varsin kiistanalaisen maineen UFC-fanien keskuudessa.

Kamppailutähti raivostutti UFC:n lokakuisen São Paulon otteluillan yleisön haukuttuaan Brasiliaa ”kaatopaikaksi” ja brasilialaisia ”likaisiksi eläimiksi”.

Miestä arvosteltiin tempauksen jälkeen mediassa ja vapaaottelun ystävien keskuudessa rasistiksi.

Jenkkikamppailija on paiskinut varsin kovasti hommia pitääkseen yllä ”pahiksen” mainettaan. Covington on muun muassa toistuvasti puhunut ”nörttien pieksemisestä” ja tiputellut juonipaljastuksia uusista elokuvista sosiaalisessa mediassaan.

Monet ovat epäilleet, että Covington on pyrkinyt tarkoituksellisesti luomaan itselleen erityistä ”supervihollisen” roolihahmoa showpainiorganisaatio WWE:n tyyliin.

Mies onkin myöntänyt olleensa lapsesta saakka suuri WWE-fani, ja on muun muassa lainannut vapapainilegenda Ric Flairin repliikkejä omissa ”roskapuheissaan”.

Lähde: MMA Fighting