Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä hyppäsi Györissä 17-vuotiaiden EM-kilpailuiden päätöspäivänä tyttöjen kolmiloikan toisella kierroksella uuden 17-vuotiaiden Suomen ennätyksen 13,29 ja palkittiin pronssimitalilla.

Kähärän kolme ensimmäistä hyppyä kantoivat jokainen yli 13 metriä tuloksin 13,09, 13,29 ja 13,16. Tuulen voimakkuus ennätyshypyssä oli 1,8 metriä sekunnissa.

Euroopan mestariksi loikki uudella ennätyksellään 13,95 Espanjan María Vicente, joka perjantaina ja lauantaina oli jo otellut seitsenottelun Euroopan mestariksi. Bulgarian Aleksandra Natševa hävisi Vicentelle vain seitsemän senttiä.

Spiridoúla Karádi loikki viimeisellä kierroksella Kreikan tyttöennätyksen 13,27, mutta hävisi pronssimitalin Kähärälle niukasti kahden sentin erolla.

Jessica Kähärä urakoi kahden lajin finaalissa lähes samanaikaisesti. Korkeushypyn finaali alkoi vain tunnin ja 13 minuuttia kolmiloikan finaalia myöhemmin.

Kähärä oli vaikeuksissa korkeudessa 179, kunnes ylitti sen viimeisellä yrityksellään ja varmisti sijoittumisensa tässäkin lajissa vähintään kuuden parhaan joukkoon.

Tämän jälkeen Kähärä kuin hurmiossa ylitti ennätyksensä 183 ensimmäisellä yrityksellään ja nousi kilpailussa toiseksi Ukrainan Jaroslava Mahutšikhin jälkeen.

Mahutšikhin ja Kähärän ohella 183 ylitti vain ilman kansallistunnuksia kilpaillut venäläisurheilija Maria Kotšanova. Kun hän pudotti kolmesti seuraavasta korkeudesta 186, niin Kähärä häntä vähemmin pudotuksin palkittiin hopeamitalilla.

Mahutšikh ylitti 186 ilman yhtään pudotusta. Kähärä pudotti 186:sta kolmesti. Hänen viimeinen kolmas yrityksensä tästä korkeudesta oli hänen parhaansa. Kilpailun päätteeksi ylivoimainen Mahutšikh ylitti vielä uuden ennätyksensä 194.

Kähärä palkittiin kahdella mitalilla jo viime kesänä samassa kaupungissa, missä 16-vuotiaat silloin kilpailivat Euroopan nuoriso-olympiafestivaalissa. Tuolloin Kähärä oli kolmas sekä korkeushypyssä että kolmiloikassa.

Lähde: Yleisurheilu.fi