Suomen ruotsinkielisen urheiluliiton mestaruuskilpailuiden toisena kilpailupäivänä Pietarsaaressa parhaaksi lajiksi kohosi naisten kolmiloikka, kun Esbo IF:n Kira Kytölä loikki viidennellä kierroksella 13,33 ja Vaasan Vasaman Emma Pullola kuudennella kierroksella vielä pidemmälle 13,39.

Kummankin tulos ylittää heidän aiemman ennätyksensä, mutta molemmat hyppäsivät parhaat tuloksensa runsaan kahden sekuntimetrin myötätuuleen. Kytölä paransi kuitenkin kahdesti ennätystään loikkimalla tätä kevyempään tuuleen sekä 13,15 että 13,21.

Kytölä yllätti voittamalla myös 100 metrin aitajuoksun kelpo ajalla 13,90. Hän paransi aiempaa ennätystään peräti 0,79 sekuntia.

Helsingin IFK:n kolmannen polven maajoukkuejuoksija Erik Back voitti miesten 400 metriä ajalla 47,93. Tulos on vain 0,13 sekuntia hitaampi, kuin Backin omissa nimissä oleva kauden kotimainen kärkitulos. IF Nykarlebynejdenin Jonna Julin voitti naisten 400 metriä ajalla 56,36.

Pikajuoksukarnevaalin tuore 400 metrin voittaja Pedersören Falkenin Christoffer Envall jätti tällä kertaa päälajinsa väliin, mutta voitti yllätysmestaruuden 100 metrillä. Envallin voittoaika 10,75 on hänen uusi ennätyksensä. Naisten pikamatkan voitti Larsmo IF:n seiväshyppääjä Alina Strömberg ajalla 12,08.

43-vuotias Suomen ennätysmies Frantz Kruger Vasa Iddrottssällskapista voitti yhä kiekonheiton tuloksella 55,81 ja Porvoon Akilleen Viktor Kantele voitti miesten 110 metrin aitajuoksun ajalla 14,34.

Lähde: yleisurheilu.fi