Kokonaiskilpailun tilanne muuttui huomattavasti Ranskan ympäriajon etapilla numero 11, mikä oli myös toinen vuorietappi Alpeilla.

Viikon ajan maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajoa johtanut Belgian Greg Van Avermaet joutui luopumaan keltaisesta paidastaan. Van Avermaet ei pystynyt kärkivauhtiin 108,5 kilometrin etapilla.

Kilpailun kärkeen nousi etapin voittaja britti Geraint Thomas, joka teki etapilla lopulta 20 sekunnin eron seuraavaksi nopeimpiin.

Thomas otti etappivoiton dramaattisesti ohittamalla irtiottoryhmässä sitkeästi polkeneen Mikel Nieven vain parisataa metriä ennen maalia, vaikka Nieven voitto oli jo niin sanotusti kirkossa kuulutettu. Samalla walesilaisajaja siirtyi myös kokonaiskilpailun johtoon.

Ennen Nieveä kiinni ajettu Tom Dumoulin voitti Chris Froomen loppukirissä ottaen etapin kakkostilan, kun pettynyt Nieve lopetti polkemisen menetettyään etappivoiton.

Kokonaiskilpailussa Sky-tallilla on kaksoisjohto. Thomas pitää keltapaitaa 1.25 erolla Froomeen. Dumoulin onnistui keskiviikkona olemalla nyt kokonaiskilpailussa 1.44 Thomasin takana.

Lisää muutoksia kärjessä on odotettavissa torstaina, jolloin poljetaan kolmas perättäinen erittäin kova vuorietappi. Loppunousu on legendaarinen Alpe D’Huez.