Suomalaispyöräilijä Lotta Lepistö ajoi Glasgown EM-kilpailujen aika-ajossa sijalle 10. Lepistön mitalihaaveet kaatuivat harmittavaan kaatumiseen hieman ennen maalia.

Kilpailu lähti hyvin liikkeelle sateisessa Glasgowssa ja Lepistö polki hyvin kärjen tahdissa. Kolme kilometriä ennen maalia venäläisten huolto-auto pysähtyi tielle huoltamaan heidän urheilijaansa ja samaan aikaan myös järjestäjien auto oli Lepistön tiellä tukkien reitin. Lepistö joutui liukkaalla tiellä jarruttamaan äkkinäisesti ja kaatui.

– Takapyörä meni jarrutuksessa alta. Pääsin kyllä melko äkkiä ylös, mutta kyllä siinä kului varmaan puoli minuuttia, Lepistö manasi.

Kaatumisen jälkeen Lepistö ei enää uskaltanut ajaa yhtä kovaa kuin alussa.

– Kaatuminen söi loppua ja aloin hieman nössöilemään, hän totesi.

Maaliin Lepistö tuli ajassa 44.18 ja oli syystäkin vihainen järjestäjille. Palaute järjestäjille tuli välittömästi maalintulon jälkeen.

– On kyllä tosi noloa, että tämän tason kilpailuissa käy tällaista. Ja että heidän puolelta sanotaan, että ei tiedetä reittiä. Olisi voinut tutustua siihen aikaisemmin, Lepistö tykitti.

Suomen joukkue on tehnyt asiasta virallisen valituksen kilpailujärjestäjälle ja vaatinut kirjallista selvitystä.

Ennen kaatumista Lepistön oma ajo tuntui todella hyvältä.

– Oli hyvä fiilis ajaa ja linjat menivät hyvin. Koko matkan satoi ja oli hapekas olo.

Viime vuoden EM-aika-ajossa Lepistö oli 12., joten sijoitus tänään oli kaatumisesta huolimatta parempi.

Seuraavaksi Lepistö ajaa joukkue-aika-ajo Cervelo Bigla tiiminsä kanssa Vårgårdassa Ruotsissa 11. elokuuta.

Lähde: Suomen Pyöräily ry:n tiedote.