Maantiepyöräilyn Skoda Cycling Cupin kauden 2018 voittajaksi naisten Elite-sarjassa on varmistunut Pia Pensaari.

Pensaari nappasi lauantaina ajetuissa Kaivopuiston Kortteliajoissa sen verran pisteitä, että kokonaiskilpailun voitto on Pensaarin. Kaivopuiston Kortteliajojen voittoon ajoi lauantaina Viivi Puskala, Pia Pensaarin ollessa toinen.

Pensaari huokaisi voiton varmistuttua lauantain kisan jälkeen helpotuksesta, sillä takana oli pitkä kausi.

– Minun mielestäni naisten Eliten kärjen taso on kehittynyt viimeisen pari vuotta. Taso on ollut kova. Siksi olenkin nyt tyytyväinen voittoon. Toki itselläkin oli heikkoja hetkiä välillä, Pensaari totesi.

Voittoaan nainen aikoo juhlia palauttavalla lenkillä huomenna.

Toiseksi naisten Elite-sarjassa sijoittui kokonaispisteissä Hanna Joronen 130 pisteellä, eroa Pensaariin tuli lopulta 28 pisteen verran. Kolmanneksi kokonaispisteissä sijoittui Minna-Maria Kangas.

Miesten Elite-sarjassa Skoda Cycling Cupin voitto ratkesi jo pari viikkoa sitten Oulun Tervaetapeilla. Voiton Oulun osakilpailussa varmisti Matti Manninen. Mannisen kanssa tasapisteisiin ylsi Kaivopuiston Kortteliajoissa voiton ja 30 pistettä napannut Joni Kanerva.

Kanervan mainio loppukiri ei kuitenkaan riittänyt, sillä Mannisella oli kauden aikana enemmän osakilpailuvoittoja. Manninen itse ei viikonlopun Kortteliajoissa enää kisannut. Kolmanneksi miesten Eliten Skoda Cycling Cupin kokonaispisteissä ajoi Niki Birling.

Kaivopuiston Kortteliajot ajettiin pistekilpailuna, jossa joka toinen kierros oli kirikierros. Skoda Cycling Cupin finaali ajettiin Helsinki Velotouria edeltävänä päivänä.

Lähde: Pyöräilyliitto