Jessica Kähärä juhli korkeushypyn pronssimitalia nuorten olympialaisissa Buenos Airesissa.

Kähärä sijoittui maanantaina korkeushypyn toisessa kilpailussa neljänneksi ylitettyään 182, mutta oli kahden kilpailun yhteistuloksessa kolmas.

Viime viikolla käydyssä ensimmäisessä kilpailussa Kähärä ylitti 181 ja oli kolmas. Maanantaina hän ponnisti 172, 176 ja 179 ensimmäisellään ja 182 toisella, eikä 185:n ylitys ollut kaukana.

– Keli oli kuuma ja koko ajan oli tosi hyvä myötätuuli, eli oli hyvät olosuhteet hypätä, mutta kilpailu oli aika pitkä. Rupesi jo väsyttämään, Kähärä tunnusti Urheiluliiton tiedotteessa.

17-vuotiaalle nuorten olympialaisten mitali oli kesän kolmas palkintokorokesijoitus arvokisoista. Mikkelin Kilpa-Veikkojen monilahjakkuus oli 17-vuotiaiden EM-kisoissa Györissä korkeushypyssä toinen ja kolmiloikassa kolmas.

Nuorten olympialaisten tyttöjen korkeusyhypyn voitti Ukrainan Jaroslava Mahutshih, joka oli voitti molemmat kilpailut tuloksin 192 ja 195. Venäjän Marija Kotshanova oli toinen kummassakin kilpailussa ylitettyään 184 ja 187.