Pohjoismaisten hiihtolajien maailmancup Ruka Nordic oli onnistunut tapahtumat haastavista olosuhteista huolimatta.

Kahden kisapäivän aikana Rukalla nähtiin kahdeksan maailmancupin kilpailua ja yleisömäärä oli melkein jopa 20 000, vaikka maailmancupin kilpailuja oli tänä vuonna vain lauantaina ja sunnuntaina.

Ennalta haasteita kisajärjestäjille aiheutti poikkeuksellisen leuto ja lumeton alkutalvi, ja kisaviikonloppuna tuuli kiusasi tapahtumaa.

Poikkeuksellisen lumitilanteen vuoksi maastohiihdon miesten 15 kilometrin ja naisten 10 kilometrin kilpailut hiihdettiin 3,75 kilometrin reitillä, ja tuuliolosuhteista huolimatta myös lauantain mäkihypyn maailmancupin kilpailu saatiin vietyä läpi, vaikkakin vain yhden kierroksen kilpailuna.

– Organisaatiomme teki kaiken mahdollisen, jotta pystyisimme takaamaan niin urheilijoille kuin yleisölle maailmanluokan kisat. Vaikka haasteita oli tänä vuonna monenlaisia, onnistuimme tässä mielestäni ehdottomasti, iloitsee Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu hiihtoliiton tiedotteessa.

Hienojen kävijämäärien lisäksi myös kansainvälistä mediaa oli Linjakummun mukaan ilmoittautunut paikalle enemmän kuin koskaan ennen.