Perjantaina 7.12. kumparelaskun maailmancupin avauksen isäntänä toimiva Suomen kumparemaajoukkue on hioutunut alkukauden aikana tiiviiksi joukkueeksi.

Kumparemaajoukkue on treenannut ennätyksellisen määrän kuluneella kaudella lumella. Lisääntynyt harjoittelu ja tiivis joukkue on tuonut urheilijoille varmuutta tekemiseen.

Viime vuonna ensi kertaa maailmancupissa debytoinut, tänä vuonna joukkueen ainoa suomalaisnainen, Riikka Voutilainen, 16, ottaa toisen maailmancup-kilpailunsa mahdollisuutena saada kilpailukokemusta ja nähdä kuinka kilpasiskot toimivat lajin huipulla.

– En aio ottaa ylimääräistä painetta kisasta. Teen parhaani, mihin tällä hetkellä pystyn. Mäki on minulle erityisen tuttu kun olen pienestä pitäen siinä laskenut. Alkukausi on ollut hyvin erilainen, kun olen ollut toipilaana akillesjänteiden tulehduksen vuoksi. Lähden kuitenkin kisaan luottavaisin mielin, ja onhan se hienoa päästä laskemaan kotikisoihin, sanoo Taivalkoskella asuva Voutilainen Ski Sport Finlandille.

Kumparelaskun maailmancupin avauksessa Suomen kumparemaajoukkueessa laskevat Jimi Salonen, Topi Kanninen, Riku Voutilainen, Riikka Voutilainen Akseli Ahvenainen, Miska Mustonen, Johannes Suikkari. Ensikertalaisina joukkueessa nähdään Severi Vierelä ja Rasmus Karjalainen.