Suomalaiset ampumahiihtäjät onnistuivat hienosti – ”Voi kyllä olla tyytyväinen”

© Kuva: Getty Images

Ampumahiihdon maailmancup jatkui Saksan Ruhpoldingissa miesten viestillä. Suomi sijoittui joukkueella Jaakko Ranta, Olli Hiidensalo, Tuomas Grönman ja Tero Seppälä 14:nneksi. Viestin voiton vei Norja ennen Saksaa ja Ranskaa.

Ranta onnistui uransa ensimmäisessä maailmancup-viestin avauksessa. Ranta käytti kolme varapatruunaa ja saapui vaihtoon vain 36 sekuntia kärjen jälkeen.

– Voi kyllä olla tyytyväinen omaan avaukseen. Ammunnoissa oli pieniä virheitä ja siihen sitä aikaa tuhrautui, mutta kuitenkin mukava kokemus. Ensimmäisellä ja toisella kierroksella kärkiletkassa mukana, ja näki, että pystyy roikkumaan poikien peesissä. Pienet erot joukkueiden välillä ja siinä ei ole iso ero enää keulaankaan.

Olli Hiidensalo selvitti toisen osuuden vain yhdellä varapatruunalla ja oli tyytyväinen suoritukseensa.

– Hyvä tasapainoinen veto. Hiihto napsun parempaa kuin pikakisassa ja ammuntakin onnistui mukavasti. Tänään ajettiin Jaakkoa sisään aloittajan rooliin ja sen verran hyvin hoiti tonttinsa, että varmasti saa jatkossakin aloittaa.

Tuomas Grönman jatkoi kolmannella osuudella suomalaisten hyviä otteita ja selvitti myös ampumapaikat vain yhdellä varapatruunalla.

– Olli toi hyvän lähtöpaikan ja oli ihan mukava tänään hiihtää. Oli vähän parempi päivä verrattuna muihin tämän vuoden suorituksiin. Harmi, että pystyltä joutui käyttämään yhden varan ja kaverit vähän karkasivat, enkä yksin saanut heitä enää kiinni.

Ankkuriosuudella Tero Seppälä joutui turvautumaan viiteen varapatruunaan, mutta toi Suomen lopulta maaliin 14:ntenä. Kilpailussa oli mukana 27 joukkuetta.

– Tympäisee, että ihan hyvä viesti oli tulossa ja pojat veti hyvin ennen meikäläistä. Ei oikein ammunnat vain onnistu. Kyllä yritin ja koitin sellaisella hyvällä rytmillä ampua, mutta jostain syystä kisoissa ei pysty ulosmitata sitä, mitä treeneissä pystyy vaikka sata kertaa toistamaan, Seppälä harmitteli.

Maailmancup jatkuu Saksan Ruhpoldingissa lauantaina naisten viestillä.

Lähde: Ampumahiihtoliitto