Lumilautailun maailmanmestaruuskisoihin Park Cityyn lähtee erittäin kokenut joukkue. Mukana ryhmässä ovat Pyeongchangin olympialaisten pronssimitalisti Enni Rukajärvi, Roope Tonteri, Rene Rinnekangas, Kalle Järvilehto ja Anton Lindfors. Kun miesten slopestyle- ja big air-ryhmään on neljä paikkaa, varmistuu viimeinen paikka tammikuun viimeisen maailmancupin kilpailun jälkeen. Naisten puolella Suomella on yksi paikka, kuten myös crossissa.

– Joukkue on nyt yhtä paikkaa vaille selvä. Lähdemme MM-kisoihin liikenteeseen Olympiakävijöiden konklaavilla perustuen alkukauden kisa- ja leirinäyttöihin. Olympianelikko on laskenut tosi hyvin: uusia temppuja on tullut haltuun ja kisoissa päästy podiumillekin saakka. Neljästä laskijasta kolme on myös kutsuttu X Gameseihin, mikä kertoo sekin tasosta, jolla nämä laskijat laskevat. Hyvällä mielellä olemme Park Cityyn lähdössä. Jengi on kehittynyt ja pystyy tuomaan uusia juttuja kisoihinkin, päävalmentaja Antti Koskinen kertoo tyytyväisenä.

Joukkueesta Enni Rukajärvi, Roope Tonteri ja Rene Rinnekangas on kutsuttu Aspenin X Gameseihin, jotka kisataan juuri ennen MM-kisoja. Sieltä he jatkavat suoraan Park Cityyn.

Neljäs kisapaikka varmistuu viimeistään viikkoa ennen MM-kisoja, sillä kaksi laskijaa on hyvin pienillä marginaaleilla tässä vaiheessa. Viimeisen paikan lunastaa joko Mikko Rehnberg tai Aleksi Nevakivi.

– Viimeisen paikan ratkaisee tänä viikonloppuna laskettava Euroopa Cupin kilpailu Kreischgbergissä sekä seuraavan viikon maailmancupin kilpailu Seiseralmissa, joihin sekä Aleksi että Mikko osallistuvat. Tällä hetkellä Mikko on rankingissa korkeammalla ja tiukemmin kiinni viimeisessä paikassa, mutta erot ovat niin pienet, että näiden kisojen perusteella vasta katsotaan, kumpi lunastaa paikkansa MM-kisoihin, Koskinen valaisee.

Crossissa kisaamaan lähtee Olympialaisissakin hienosti yhdeksänneksi laskenut Anton Lindfors.

– Anton syttyy arvokisoissa todella lujaa. Vaikka alkukausi ei hänellä aivan putkeen ole mennytkään, niin ainakin itse uskon, että hän pystyy MM-kisoissa venymään. Olympialaisissakin Antonilla natsasi hienosti, Koskinen kommentoi.

Tällä viikolla maailmancupissa kilpaillaan Laaxissa Sveitsissä. Mukana kisassa ovat Roope Tonteri, Rene Rinnekangas, Kalle Järvilehto, Enni Rukajärvi ja Henna Ikola.

Lähde: Lumilautaliitto