Television merkitys on suuri, ja siksi televisio ansaitsee oman nimikkoviikkonsa. Ensimmäinen valtakunnallinen Televisioviikko järjestetään 11.–17.2.2019.

Televisioviikon aikana, perjantaista sunnuntaihin 15.–17.2., katsojat voivat tutustua ilmaiseksi maksu-tv:n tarjontaan. Televisioviikon järjestävät televisioyhtiöt, operaattorit ja kaupan toimijat. Myös Teosto on mukana Televisioviikon toteutuksessa.

Urheilu- ja dokumenttikanavia avataan tutustuttavaksi 15.–17.2.

Televisioviikon kunniaksi maksu-tv-kanavista ja -sisällöistä näkyvät ilmaiseksi 15.–17.2. välisenä aikana C Moren urheilukanavat C More Max, C More Sport 1 sekä C More Sport 2, Viasatin urheilukanavat sekä Viasat History, Viasat Explore ja Viasat Nature, Discoveryn Animal Planet, Discovery Channel, Investigation Discovery ja Discovery Science. Kaikkia jääkiekon Liiga-pelejä ja oheisohjelmia voi katsoa ilmaiseksi Telia TV:ssä, ja myös Elisa Viihde Sport -sisällöt avautuvat suorina lähetyksinä ja tallenteina Televisioviikon viikonloppuna.

Ilmaiskatseluun avattavien maksu-tv -sisältöjen katselu onnistuu antenni-, kaapeli- ja satelliittivastaanotolla sekä mobiili- ja IPTV:ssä niissä jakeluteissä, joissa ne normaalistikin ovat saatavilla. Useimmat kanavat ovat tutustuttavissa standardi- ja HD-laadulla. Telian jakeluun avautuu 11.2. alkaen toistaiseksi myös kaksi UHD-laadun kanavaa: Fashion TV UHD sekä Nasa TV UHD. Lisäksi viikonloppuna elisaviihde.fi/sport-sivulla Mestiksestä yksi UHD-lähetys joka päivä.