Huippu-urheilijat juovat tätä ällöttävää litkua parantaakseen suoritustaan: Apua myös ihoon, hiuksiin ja verenpaineeseen – Oletko sinä kokeillut?

Luton kohtaa Wayne Rooneyn Derbyn! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Monet urheilijat ovat alkaneet viime vuosina litkimään pahanmakuista juomaa välttyäkseen lihaskrampeilta.

Ainakin tennispelaajat ovat kertoneet juoneensa suolakurkkumehua parantaakseen suorituksiaan. Myös jalkapalloilijoiden on nähty juovan sitä kesken otteluiden.

Sheffieldin yliopistossa työskentelevä tohtori Mayur Ranchordas selittää, että juoma laukaisee suussa refleksin, joka lähettää lihaksille kiellon krampata.

– Se juoma lopettaa krampit 40 prosenttia nopeammin kuin veden juominen. Liemessä on runsas määrä natriumia ja kaliumia, jotka ovat avain lihaskrampeista eroon pääsemiseen. Etenki lämpimällä säällä pitkässä urheilusuorituksessa apu on suuri, Ranchordas toteaa.

Tutkijat uskovat parantavan vaikutuksen liittyvän kurkkumehun suolan ja happamuuden yhdistelmään. Jos olet perusterve ja suonenvedot vaivaavat, kokeile lisätä teelusikallinen suolaa urheilujuomaasi.

Suolakurkkumehun on uskottu auttavan myös ainakin verenpaineeseen, silmäpusseihin, hengitykseen, hiuksiin ja ihoon positiivisesti.

Luton kohtaa Wayne Rooneyn Derbyn! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!