Loistavaa! Suomalainen pituushyppykilpailun voittoon Etelä-Afrikassa

© Kuva: Getty Images
Hollywoodin derby, suora striimi ja riskitön veto! Käytä hyväksesi!

Kristian Pulli päätti Etelä-Afrikan harjoitusleirin voittamalla Potchefstroomissa käydyn pituushyppykilpailun 775 kantaneella hypyllä. Se oli Pullille talven toinen kilpailu, hän ponkaisi viikko sitten samaisella kentällä 772.

– Hyppääminen oli aika tasapainoista. Hypyt tulivat aika lailla samaan reikään. Vielä ei tullut sellaista huippuhyppyä, Pulli sanoi.

Kaipolan Vireen hyppääjä ponnistaa numerolappu rinnassa seuraavan kerran 16.-17. helmikuuta käytävissä  Kuopion SM-halleissa. Toiveissa on tehdä tulos, joka veisi maaliskuisten EM-hallien joukkueeseen. Tulosraja kisoihin on 795.

– EM-hallit ovat mahdollisuuksia rajoissa. Toistaiseksi vasta neljä hyppääjä on tehnyt tuon rajan, Pulli aprikoi.

Hyppääjän kauden päätavoite on MM-kesän kilpailuissa, eikä syyspuolen harjoittelussa ole harjoittelun tehojen kanssa hurjasteltu. Lisäksi vauhdinjuoksun alkuun on tehty muutos.

– Vauhti muutettiin niin sanotusta lentävästä alkamaan paikaltaan. Sikäli iso muutos, että olen viimeksi aloittanut vauhdin paikaltaan 4-5 vuotta sitten, Pulli sanoo.

– Muutosta on ajettu sisään ja se alkaa onnistua, mutta vaikuttaa, että tällä systeemillä vauhdin pitää olla pidempi, eli askelmäärää pitää kasvattaa. Nyt hyppäsin 18 askeleen vauhdilla.

Lähde: SUL tiedote

Hollywoodin derby, suora striimi ja riskitön veto! Käytä hyväksesi!