Suomalaissalibandyn legendoihin kuuluva Santtu Manner oli mielissään Suplan tuoreessa Läpiajo -podcastissa siitä, että Salibandyliigan runkosarjan pistepörssin voittaja Peter Kotilainen nähdään Happeen paidassa myös seuraavalla kahdella kaudella. Kymmenen SM-mitalin mies pitää tärkeänä asiana, että liiga pystyy pitämään parhaat pelaajansa

– Sopimuksella on iso merkitys Happeelle. Vielä isommassa kuvassa sillä on iso merkitys myös liigalle. Meidän pitää pystyä pitämään noita johtavia pelaajia. Peter on sellainen pelaaja, josta yleisö mieluusti maksaa, että häntä pääsee katsomaan, Manner pohtii podcastissa.

– Ehdottomasti suunnannäyttäjä ja sellainen värikäs persoona. Ikinä ei tiedä, mitä tapahtuu. Kiva katsoa tuollaista pelaajaa. Mitä paremmin me pystymme näitä johtavia pelaajia pitämään, sen enemmän se vaikuttaa koko sarjan tasoon ja mielenkiintoon, Manner jatkaa.

Hän uskoo, että suomalaiset pelaajat kelpaisivat kernaasti ruotsalaisseuroille. Liigan tilanne ei ole kuitenkaan länsinaapurissa tällä hetkellä paras mahdollinen.

– Kyllä mä uskon, että siellä kiinnostusta on, mutta siellä on hieman sellainen sekava tilanne sen liiton ja liigan välillä, että perustetaanko sellainen superliiga. Uskon, että tämä on hidastanut mielenkiintoa sinnepäin meidän johtavilla pelaajilla.

Ruotsin kaukalot ovat tasoltaan ainoat, joihin Mannerin mukaan suomalaisten kannattaa ulkomaita ajatellessa lähteä.

– Jos mietin Kotilaisia, Savosia, Saloa ja näitä kovimpia pelaajia, niin toivon, että he menevät Ruotsiin, jos he johonkin täältä lähtevät. Mä en halua, että yksikään eliittipelaaja lähtee Sveitsiin.

Pelaaminen Sveitsissä olisi lähinnä kokemus.

– Siellä ei ole tätä tasoa. Se on kiva maa, mutta tason takia sinne ei kannata lähteä Suomesta pois. Ymmärrän kyllä sen, että sinne houkuttaa lähteä katsomaan, jos on pelannut pitkään Suomen liigassa. Se näkyy varmasti palkkapussissa, mutta pelillisesti en halua, että kukaan lähtee sinne, Manner sanoo painokkaasti.

Kuuntele Suplan Läpiajo -podcastin toinen jakso kokonaisuudessaan tästä.