Kaikki kolme suomalaismiestä onnistuivat nousemaan maailmancupin pisteille Östersundin MM-kisojen kolmantena kilpailupäivänä. Lumisateessa käydyn pikakilpailun parhaaksi suomalaiseksi nousi Olli Hiidensalo sijoittumalla Norjan Johannes Bön voittamassa kilpailussa 25:nneksi.

Hiidensalo onnistui ampumaan puhtaasti ja hän jäi kärjestä lopulta puolitoista minuuttia.

– Ladulla oli rankkaa hitaan kelin vuoksi, mutta nolla-ammunta on mahtava juttu. Toki ammunta oli vähän hidasta, mutta kun on viimeksi olympialaisissa ampunut henkilökohtaisessa kilpailussa nollat, ei se paljoa haittaa, Hiidensalo iloitsi.

– Hyvä sijoitus lämmittää erittäin paljon haastavan kauden jälkeen, hän jatkoi.

Tero Seppälä sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena 35:nneksi. Seppälä ampui makuulta kaksi ohilaukausta, mutta selvitti pystypaikan puhtaasti. Ero kärkeen oli maalissa vajaat kaksi minuuttia.

– Semmoista perustekemistä. Kyllähän ne makuun sakot harmitti ja söi vähän ladultakin. Ei saanut sellaista niin hyvää vauhtia päälle enää sen jälkeen. Onneksi pysty vähän pelasti, ja lopputuloksena ihan hyvä sija. Joukkuepanos tänään hyvä, ja lähdetään huomenna takaa-ajossa nostamaan sijoituksia.

Tuomas Grönman jatkoi hienoa suomalaispanosta sijoittumalla 37:nneksi. Grönman selvitti Hiidensalon tavoin ampumapaikat puhtaasti.

– Ei oo varmaan ollut 15 vuoteen tällaista kilpailua, että kolme miestä sijoittuu 40 sakkiin. Hyvä ja nopea ammunta tänään. Tosi rankka latu ja hidas oli keli. Hiihto oli tänään raskasta, mutta hyvällä ammunnalla sija muodostui sitten kuitenkin ihan hyväksi, Grönman tiivisti.

Kaikki kolme miestä selvittivät tiensä myös sunnuntain takaa-ajoon.

Lähde: Ampumahiihtoliitto