Tuomas Seppäsen moukari kaarsi sateisessa säässä käydyssä heittolajien Euroopan cupissa Slovakian Samorinissa lukemiin 72,65 ja Henri Liipola heitti 72,20. Seppänen oli moukarinheiton B-ryhmässä toinen ja Liipola A-ryhmässä 10:s.

Miesten moukarikilpailun voitti Quentin Bigot. Ranskalainen siirsi talven kärkituloksen lukemiin 78,14.

B-ryhmässä kilpaillut Seppänen, 32, heitti parhaansa 72,65 viidennellään. Se on reilut puoli metriä pidemmälle kuin mitä hän heitti viime kesän parhaallaan.

– Kisan kahdessa ensimmäisessä heitossa oli tosi hyvä energia. Ensimmäinen heitto olisi ollut pisin, mutta sössin sen teknisesti. Siinä oli vähän sitä vanhaa vikaa, että hätäilin ja niin sanotusti käännyin moukarin edestä pois, Seppänen sanoi.

Vaikka heittoon jäi parantamisen varaa, Seppänen oli tyytyväinen, että oli talvisessa kilpailussa selvästi edellä viime kesän tuloksia.

– Se on nyt pienestä kiinni, että ollaan entisillä lukemilla. Vanhaan mieheen on löytynyt uusia hevosvoimiakin, parhaimmillaan 76,20 heittänyt Seppänen viittasi fyysiseen kuntoonsa.

Liipola: Sellaista pimeään ampumista

Liipola heitti parhaansa toisellaan. Myös sarjan kaksi seuraavaksi parasta heittoa 71,13 ja 71,49 tulivat kisan alussa, ensimmäisellä ja kolmannella heitolla.

– Ei oikein ollut tuntumaa välineeseen. Se oli sellaista pimeään ampumista, Liipola ruoti heittojaan.

– Olisi pitänyt saada moukari paremmin kiihtymään. Tuntui siltä, että se oli päässyt unohtumaan, mutta tuo oli ok tulos. Ei tullut yliastumisia tai heittoja verkkoon.

Lähde: Urheiluliiton tiedote