Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden kolmannen haulikkolajien maailmancupin kilpailutapahtumat jatkuivat perjantaina Etelä-Korean Changwonissa.

Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat) teki naisten skeetissä tuloksen 113 (22+22+25+22+22) ja sijoittui 25:nneksi. Heinosen mukaan tulos ja ammuntafiilis eivät nyt vastaa toisiaan.

– Mutta faktahan on, että vain tulos ratkaisee. Nyt vain täytyy asettaa ne viimeisetkin palapelin palaset paikoilleen, hän sanoi.

Kolmen naisen finaaliuusintaan mentiin tuloksella 119. Jaossa oli kaksi paikkaa finaaliin. Avauspäivän jälkeen kärjessä ollut Italian Diana Bacosi oli hyvässä vireessä myös tänään, sillä hän teki peruskilpailun parhaan tuloksen 123.

Yhdysvaltain kokenut Kimberly Rhode voitti finaalissa Italian Chiara Caineron 57-54. Bacosi oli lopulta kolmas.

Changwonissa on jaossa olympiamaapaikkoja Tokioon 2020 – kaksi jokaisessa henkilökohtaisessa lajissa, kuten muissakin tämän vuoden maailmancupeissa. Changwonin naisten skeetissä mukana olleista olympiamaapaikan olivat jo saavuttaneet Rhoden lisäksi Zhang Donglian (Kiina) ja Danka Bartekova (Slovakia). Yhdysvalloilla oli jo kaksi maapaikkaa.

Changwonissa jaossa olleet kaksi paikkaa menivät Italian Cainerolle ja Bacosille.

Ensimmäistä kertaa miesten maailmancupissa kilpaileva Sami Aaltonen (Rauman Seudun Urheiluampujat) teki tuloksen 46 (22+24) ja jatkaa kilpailua 57. sijalta.Miesten skeetissä ammuttiin perjantaina ensimmäisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa. Kilpailussa on mukana kolme suomalaista. Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat) ja Lari Pesonen (Ilomantsin Erämiehet) tekivät tuloksen 47, jolla he ovat sijoilla 45 ja 46. Kallioisen sarjat olivat 23+24 ja Pesosen 24+23.

ISSF:n haulikkolajien maailmancup (skeet, trap)
7.-18.5. Changwon, Etelä-Korea

Tuloksia ja tilanteita pe 10.5.

Naisten skeet 125 kiekkoa + finaali 60 kiekkoa: 1) Kimberly Rhode Yhdysvallat 57 (120), 2) Chiara Cainero Italia 54 (120), 3) Diana Bacosi Italia 44 (123), 4) Danka Bartekova Slovakia 33 (119/uusinta 1+2), 5) Assem Orynbay Kazakstan 24 (120), 6) Olga Panarina Kazakstan 15 (119/2), 7) Zhang Heng Kiina 119/1+1, … 25) Marjut Heinonen 113. 56 osanottajaa.

Miesten skeet, tilanne 1. kilpailupäivän jälkeen (50/125 kiekkoa): 1) Mansour al Rashedi Kuwait, Federico Gil Argentiina, Sheeraz Sheikh Intia, Erik Watndal Norja 50, … 45) Eetu Kallioinen 47, 46) Lari Pesonen 47, … 57) Sami Aaltonen 46. 84 osanottajaa.

Lähde: Ampumaurheiluliitto