Kilpa-aerobicin kotimainen kilpailukausi jatkuu Voimistelupäivien yhteydessä aikuisten SM-finaalilla.

Kilpa-aerobicin Euroopan mestaruuskilpailut on saatu päätökseen Azerbaidžanin Bakussa. Sunnuntain finaaleissa Turun Urheiluliiton joukkue jäseninään Erika Rautiainen, Fanny Samppa ja Linn Agha sijoittui naisten triosarjassa kahdeksanneksi. Suomalaiset saivat finaalissa pisteet 20,327 ja ovat tyytyväisiä EM-kilpailuihinsa.

– Suoritus oli all-in. Lavalla oli mahtava fiilis, ja suoritus oli kokonaisuutena parempi kuin karsinnassa. Harmillisesti kuitenkin arvokkaimmassa liikkeessämme oli epätarkkuutta, ja sen pisteet jäivät nollille, Rautiainen, Samppa ja Agha kertovat.

Naisten triojen kolmen kärki pysyi finaalissakin lauantaisen alkukilpailun kaltaisena. Euroopan mestaruus meni Unkarille pistein 22,411. Hopealle tuli Venäjän joukkue pistein 22,366, ja pronssi meni Romanian joukkueelle pisteillä 22,133.

Kotimaisen kilpa-aerobicin kilpailukausi jatkuu kesäkuun toisena viikonloppuna, kun Espoossa järjestetään vuosittaiset Voimistelupäivät. Naisten sarjojen Suomen mestaruudet ratkotaan Voimistelupäivien yhteydessä, nuorten SM-tittelit jaettiin tänä viikonloppuna voimistelulajien yhteisissä SM-kilpailuissa Turussa.

Naisten triojen EM-tulokset

1. Unkari 22,411

2. Venäjä II 22,366

3. Romania II 22,133

8. Suomi (TuUl) 20,327

Lähde: Voimisteluliitto