Suomen lentopallonaiset päihitti Viron – debytantit saivat päävalmentajalta kehut

© Kuva: Getty Images
Torino ja Wolves vastakkain! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!

Suomen naisten lentopallomaajoukkue aloitti pelillisen valmistautumisen kesän Kultaiseen liigaan ja syksyn EM-kisoihin perjantaina voitokkaasti Tallinnassa. Suomi voitti Viron 3-0 (36-34, 25-19, 25-23). Neljännenkin pelatun erän Suomi vei nimiinsä 25-23.

– Oli hyvä alotus kesälle. Pelaajista näki, että oli kivaa pelata yhdessä taas pienen tauon jälkeen. Myös Viro pelasi hyvin, varsinkin ensimmäisen erän mutta pidettiin pää kylmänä ratkasutilanteissa ja käännettiin erä kotiin, päävalmentaja Tapio Kangasniemi kehui ottelun jälkeen.

– Erikoismaininnat tietysti ensikertalaisille Anna Czakanille (12/+10) ja Emmi Riikilälle (13/+1), jotka tekivätkin hyvän iltapuhteen kumpikin.

– Siinä mielessä erilainen peli, että oltiin vähän perässä syöttö-vastaanottopelissä, mutta hoidettiin sitten hommat tarpeeksi hyvin hyökkäyksessä. Huomenna kuitenkin aamusta salille ja harjoittelemaan, että oltais illalla vielä vähän parempia

Suomen seitsikko oli varsinaisen pelin Kaisa Alanko, Emmi Riikilä, Suvi Kokkonen (Salla Karhu), Laura Pihlajamäki, Piia Korhonen, Anna Czakan ja libero Tiiamari Sievänen. Neljännessä erässä esiityivät myös Jessica Kosonen, Michaela Madsen, Daniela Öhman, Katja Kylmäaho sekä Hillaelina Hämäläinen.

Piia Korhonen teki 19/+11, Emmi Riikilä 13/+1 ja Anna Czakan 12/+10. Riikilälle ja Czakanille maaottelu oli ensimmäinen. Viron ykköstykki oli 21/+11 tehnyt Nette Peit. Anu Ennok kasasi 177+8.

Joukkueet kohtaavat myös lauantaina ja sunnuntaina samassa paikassa kello 18.00.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote

Torino ja Wolves vastakkain! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!