Miesten Vuokatin Aateli Race oli odotetusti Iivo Niskasen ylivoimaa. Tiistain prologin jälkeen Niskanen kasvatti eroa haastajiinsa puolen minuutin verran ja lähti 15 kilometrin hiihtoon 53 sekuntia ennen kakkosena matkaan lähtenyttä Jämin Jänteen Markus Vuorelaa. Kolmantena matkaan lähti nuorten maajoukkuemies ja Vuokatti Ski Team Kainuuta edustava Miska Poikkimäki.

– Juoksu oli hyvä, ja oli hyvä lähtee tekemään rentoa omaa hiihtoa. Tasasella kyydillä, ehkä pikkusen liian ahnaasti rullaradalta tuli tultua tänne, oli ehkä parhaat eväät syöty tai päästi itsensä liian helpolla tuohon nousuun, mietti Niskanen hyvillä miettein viidennen voiton jälkeen.

Niskasen takana käytiin tiukka taistelu toisesta sijasta, kun Miska Poikkimäki ja Perttu Hyvärinen hiihtivät Vuorelan kiinni ennen nousuun lähtöä. Poikkimäki putosi kuitenkin aikaisemmin ja Hyvärisen Vuorela kukisti vaarannousun viimeisellä kolmanneksella.

– Lähdin hiihtämään hyvää 15 kilometrin kisaa. Vaihdeltiin siinä vetovuoroja ja yllätyin hieman, kun se olikin Miska, joka oli takana eikä Perttu. Siinä oli pakko pelata miestä vastaan. Kakkossijaan uskalsin luottaa, kun tasurille lähdettiin, sijoitus oli ehdottomasti paras mahdollinen, kertoi tyytyväinen Vuorela kilpailun jälkeen.

Poikkimäki oli lopulta kisan neljäs jääden vajaat kuusi sekuntia Hyvärisestä.

Niskanen viihdytti seuraajiaan Instagramissa jakamalla useita kuvia kilpailusta.

Lähde: Urheiluliitto