Pyöräilytähti Chris Froome loukkaantui vakavasti

© Kuva: Getty Images

Pyöräilytähti Chris Froome on loukkaantunut vakavasti. Neljä kertaa urallaan Ranskan ympäriajon kokonaiskisan voittanut Froome kaatui harjoituksissa 60 kilometrin tuntivauhdissa päin muuria.

Tuuli oli napannut alamäessä eturenkaaseen kiinni, jonka jälkeen Froome menetti pyöränsä hallinnan. Brittipyöräilijän onnettomuus sattui ennen Criterium du Dauphine -kilpailun neljättä etappia harjoituslenkillä.

– Se oli vakava onnettomuus. Hän ei kilpaile pitkään aikaan, Ineos-tallin pomo Dave Brailsford sanoi uutistoimisto Reutersille.

Tietojen mukaan Froomella olisi vammoja ainakin reisissä ja kyynärpäissä. Brailsford kertoi, että pyöräilytähti viedään sairaalaan helikopterikyydillä Lyoniin tai Saint-Etienneen. Froomella oli vaikeuksia puhua onnettomuuden jälkeen.