Isku Kolumbiasta – Quintana palasi parrasvaloihin, Bernal nousi toiseksi

© Kuva: Getty Images

Torstain Tour de Francen etapista muodostui tapahtumarikas. Pisin vuoristoetappi ei päättynyt vuoren huipulle, mutta tästä huolimatta draamaa nähtiin.

Päivän suurin sankari oli Movistar -tallin Nairo Quintana, jonka Tourin oletettiin olleen jo käytännössä ohi. Jopa siinä määrin, että pääjoukkue antoi Quintanan mennä irtioton mukana. Seurauksena oli, että Quintana voitti etapin, vieläpä yli viidellä minuutilla keltapaita Julian Alaphilippeen.

Jättiläisajon seurauksena Quintana nousi kokonaiskilpailussa sijalle seitsemän, vajaat neljä minuuttia kärjestä. Torstai kuitenkin näytti, että kahdella seuraavalla Alppi-etapilla Quintano on taas mukana kärkikahinoissa. Pyreneillä hukassa ollut kunto on jälleen löytynyt – vaikka häntä ei varmasti enää päästetä karkuun, nykykunnossa kolumbialainen voi hyvin tuoda paljon lisäväriä loppukisaan.

Etapin toinen voittaja oli niin ikään kolumbialainen. INEOS -tallin asetelmat menivät jälleen uusiksi, sillä Egan Bernal iski irti muista kärkiajajista ja nipisti 32 sekuntia Alaphilippen lisäksi kaikilta muilta kärkimiehiltä. Tämän seurauksena Bernal nousi kokonaiskilpailun kakkoseksi, 1.30 Alaphilippestä ja viisi sekuntia tallitoveri Geraint Thomasin edelle.

Bernalin iskun jälkeen Thomas teki myös yrityksen, mutta se ei tuottanut tulosta. Tiettyä infoa se kuitenkin antoi: Alaphilippe putosi iskun seurauksena yli 20 sekuntia muista kärkimiehistä, mutta rohkea alamäkiajo lopun laskuissa toi ranskalaisen takaisin muiden kärkimiesten – paitsi Bernalin – ryhmään. Perjantaina etappi päättyy huipulle ja erityisesti lauantain etappi huimaan nousuun vuoren laelle, voidaan olettaa Alaphilippen joutuvan edelleen kaivamaan kaniineja hatusta, jotta hän vielä sunnuntaina pitäisi keltaista paitaa yllä. Jo nyt ranskalaisen suoritus on huikea, sillä tallin apuajajista ei ole vuorilla juurikaan apua.

Alaphilippe siis johtaa, Bernal on kakkonen (1.30 perässä) ja Thomas kolmonen (1.35 perässä). Neljäntenä on edelleen Steven Kruijswik, joka ajaa elämänsä Touria, 1.45 kärjestä. Thibaut Pinot on myös hyvissä asemissa, 1.50 perässä. Kuudentena on myös odotuksiin nähden mainiota Touria polkeva Emanuel Buchmann, 2.14 Alaphilippestä. Quintana siis nousi seitsemänneksi, ohi tähän mennessä Movistarin ykkösajajana viihtyneen Mikel Landan. Onkin mielenkiintoista nähdä, toimiiko kaksikko Alpeilla vai ajaako Landa seuraavat kaksi etappia Quintanan puolesta.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.