Miesten lentopallomaajoukkueen XVII Memorial of Hubert Jerzy Wagner-turnaus Puolan Krakovassa alkaa kovimmalla mahdollisella haasteella, kun torstaina kello 21 vastaan asettuu maailmanlistan ykkönen Brasilia.

Brasilia on ollut osapuolena kaikissa olympia- ja MM-finaaleissa vuodesta 2002 lähtien. Brassien tilillä on tuolta ajalta kaksi olympiakultaa ja kaksi olympiahopeaa sekä kolme maailmanmestaruuttaa ja kaksi MM-hopeaa.

Viimeksi Suomi kohtasi Brasilian Katowicessa Puolassa MM-kisoissa 2014 häviten kiihkeän upeatasoisen ottelun 0-3 (25-27, 21-25, 24-26). 2010-luvulla kohtaamisia on viisi ja niistä Suomi on saanut yhden erävoiton.

Kaikkiaan maat ovat kohdanneet 20 kertaa, joista Suomella on tilillä yksi voitto. Voittopelin 10-vuotisjuhlaahan vietettiin juuri äskettäin ja se pelattiin Maailmanliigassa Tampereen Hakametsässä 2009.

Kesän Nations Leaguessa Brasilia sijoittui neljänneksi. Joukkueesta Thales Hoss valittiin koko liigan parhaaksi vastaanottajaksi. Joukkue on täynnä lajin kirkkaimpia tähtiä kuten Bruno (Rion olympialaisten paras passari), Lucarelli (Rion paras yp), Wallace (Rion paras hakkuri), William ja Lucas.

Renan dal Zotton valmentama Brasilia pelaa ensi viikon olympiakarsintaturnauksensa Bulgarian Varnassa isäntämaata, Egyptiä sekä Puerto Ricoa vastaan.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote.