Suomalaisnuorukaiset upeisiin suorituksiin Tampereella: EM-kisarajat paukkuivat! – ”Olosuhde oli tänään optimaalinen”

© Kuva: Getty Images

Tampereen Pyrinnön Frida Hämäläinen oli viides naisten 400 metrin aidoissa Tampereen Motonet GP:ssä ajalla 60,36, joka alitti neljällä sadasosalla 19-vuotiaiden EM-kisarajan.

– Juoksin kaksi ensimmäistä aitaväliä 15 askeleella. Otin nyt vähän riskiä, mutta rytmitys meni hyvin, Hämäläinen sanoi.

Juoksu voitti Bahrainin Aminat Jamal ajalla 57,72. Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Eveliina Määttänen oli toinen kauden parhaallaan 59,21.

– Ei mikään täydellinen juoksu, Määttänen tuumi.

Miesten 400 metrin aitojen B-erässä Liedon Parman Kalle Stylman juoksi voittoon ennätyksellään 53,13, joka alitti 19-vuotiaiden EM-rajan sadasosalla ja ennätyksen 62 sadasosalla

– Olisi tuo voinut mennä aikaisemminkin. Olosuhde oli tänään optimaalinen, koko ajan tuntui myötätuulelta, Stylman sanoi.

Unkarin Tibor Koroknai oli 400 metrin aitojen A-erän nopein ajalla 50,93. Laitilan Jyskeen Joni Vainio-Kaila juoksi kesän parhaansa 51,72 ja oli parhaana suomalaisena kolmas.

– Kun osaisi ja jaksaisi kolme viimeistä aitaa, hyvä tulisi. Olen ennätyskunnossa, 51 sekuntia alittuu vielä, Vainio-Kaila sanoi.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.