Upeaa! Suomalainen kauhoi maailmanmestariksi Etelä-Koreassa – ”Ihan mahtavaa”

© Kuva: Getty Images
Stanley Cup -finaalit alkavat! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Mastersien MM-kilpailut päättyivät sunnuntaina Etelä-Korean Gwangjussa. Suomalaisten menestys oli mairittelevaa, kun peräti 18 MM-mitalia kirjattiin sinivalkoisiin nimiin. Uinnissa kuusi uimaria toi yhteensä 17 mitalia ja uimahypyissä saaliina oli yksi mitali. Yhteensä kahdeksan kultaa, viisi hopeaa ja viisi pronssia.

Mastersien MM-uintien loppumetreillä saatiin vielä yksi uusi suomalainen maailmanmestari, kun Johanna Kara ui 50-54-vuotiaiden 200 metrin rintauinnissa tiukan kisan voittoon vajaan neljän kymmenyksen turvin.

– Uinti oli koko ajan vahvaa ja liukuvaa ja voimat riittivät hyvin. Jaksoin painaa viimeisen 50 metriä vielä todella hyvin ja tiukassa kisassa menin japanilaisen (Tomomi Miyazono) ohi lopussa. Ensimmäinen MM-kultani, ihan mahtavaa! Olen kiertänyt EM- ja MM-kisoja jo 16 vuotta, Kara tuuletteli.

Hän sijoittui Gwangjussa kaikilla viidellä allasmatkallaan kärkikahdeksikkoon ja oli avoveden kolmella kilometrillä 14:s.

Kisojen päätöspäivänä myös Janne Virtanen kellotti kärkiajan. 55-59-vuotiaiden sarjassa 50 metrin selkäuintikulta lähti Virtasen mukaan Pohjoismaiden ennätysajalla 31,13. Virtasen nousujohteinen kisa sai näin komean kruunun, kun tilillä oli jo hopea ja kaksi pronssia.

Anu Ilander ja Juha Iivonen täydensivät suomalaisten sunnuntaita 50 metrin matkojen pronssimitaleillaan.

Ainoa suomalainen uimahyppääjä, Härvelin Kaisa Sainio nappasi pronssia kisojen kolmannessa lajissaan, kerroshypyissä. 40-44-vuotiaiden ponnahduslaudoilla hän sijoittui viidenneksi.

Kolmen parhaan lisäksi Gwangjussa muistomitalin saivat sijoille 4-6 sijoittuneet, ja he olivat mukana myös mitaliseremonioissa. Kuuden parhaan joukkoon ylsi melkoinen joukko suomalaisuimareita.

Lähde: Uimaliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Stanley Cup -finaalit alkavat! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!