Kevään mykoplasman ja lonkkavaivojen jälkeen harjoitukset ovat vieneet Alisa Vainion kuntoa vauhdilla eteenpäin. Erityisen hyvin onnistui torstaina päättynyt leiri Turkissa, Belekissä Dohan MM-kisojen kynnyksellä..

– Syyskuussa on tapahtunut sellaisia asioita, jotka ovat nostaneet itseluottamusta ja tuoneet varmuutta ja hyvää mieltä niin, että kannatti lähteä MM-kilpailuihin, Vainio sanoo Urheiluliiton tiedotteessa.

– Se tarkoittaa, että kun kroppa toimii hyvin, jokainen harjoitus vie kuntoa eteenpäin. Sen huomaa kovemmissa treeneissä ja pidemmissä lenkeissä, kun tulee sellainen vahva fiilis.

Samaa mieltä on Vainion valmentaja Jarmo Viskari. Hänen mukaansa Vainio oli mainiossa kunnossa jo vuodenvaihteessa, mutta kevään ongelmat söivät harjoittelua, joka sittemmin on saatu takaisin hyvälle uralle.

– Kalevan kisojen jälkeen Alisan kehitys lähti oikeaan suuntaan ja oli todella nopeaa. Alisa on nyt erittäin hyvällä tasolla, Viskari sanoo.

Oikea rytmi pidettävä myös nesteen nauttimisessa

Dohan öiselle MM-reitille Vainio ampaisee yhdessä noin 70 juoksijan kanssa. Uran kolmannella maratonilla taktiikan avainsana on maltti.

– Oikeastaan muuta taktiikkaa ei ole kuin se, ettei lähtisi liian kovaa. Täytyy yrittää pitää itsensä virkeänä mahdollisimman pitkään, koska loppu tulee olemaan aika vaikea. Pitää osata lukea itseään niin, että osaa mennä alusta lähtien sitä oikeaa vauhtia, Vainio sanoo.

Seitsemän kilometrin reitillä on kaksi järjestäjien juottopistettä ja kaksi muuta urheilijoiden omille juomille. Vainion mukaan nestettä nautitaan uutterasti.

– Siinäkin täytyy pitää hyvä rytmi. En ehkä ihan jokaisella pisteellä juo, mutta lähestulkoon.

Dohan MM-kisojen naisten maraton alkaa perjantaina klo 23.59. Vainion lisäksi suomalaisista on mukana Anne-Mari Hyryläinen.

Lähde: Urheiluliiton tiedote