Yle: Arvostettu valmentaja ahdisteli ja ehdotti seksiä alaikäiselle SM-tason taitoluistelijalle: Kiistää kaiken ja jatkaa työssään – Liitolta tiedote asiasta

© Kuva: Getty Images
NHL:ssä huippumatsi Colorado - Vegas! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Yle raportoi nettisivuillaan, että SM-tasolla kilpaillut taitoluistelija on joutunut seksuaalisen ahdistelun kohteeksi. Nimettömänä pysyttelevän luistelijan siirtyi yhdeksänvuotiaana valmentajan alaisuuteen ja kertoo, että ahdistelun kohteeksi joutui kaksi muutakin luistelijaa.

Suomen taitoluisteluliitto tiedotti asiasta aiemmin tänään:

Olemme syvästi pahoillamme siitä, että tavoitteemme taitoluistelusta iloa tuovana ja turvallisena harrastuksena ei ole nyt kokemuksistaan kertoneen henkilön kohdalla toteutunut. Kenenkään ei pitäisi joutua kohtaamaan seksuaalista ahdistelua millään elämänsä osa-alueella. Erityisen surullisia olemme siitä, että tällaista on koettu meidän lajimme parissa.

Nykyisen johdon aikana meihin on oltu kerran yhteydessä liittyen entisen harrastajan kokemuksiin siitä, että hän on tullut seksuaalisesti ahdistelluiksi. Olemme tehneet kaiken, minkä lain puitteissa vain voimme tehdä. Olemme kannustaneet ja rohkaisseet asianosaista ottamaan yhteyttä viranomaiseen, jotta asia voidaan perinpohjaisesti selvittää. Se on ainoa lain mahdollistama keino, joka meillä on käytössämme niiden ihmisten osalta, jotka ovat täysi-ikäisiä. Mikäli meillä olisi syytä epäillä alaikäisiin kohdistuvaa seksuaalista ahdistelua, ilmoittaisimme asiasta välittömästi viranomaisille.

Emme selkeästi ole tässä kannustuksessa ja rohkaisussa onnistuneet. Nyt haluamme yrittää uudelleen.

Jos olet kohdannut seksuaalista häirintää tai ahdistelua lajimme parissa, ole suoraan yhteydessä meihin. Haluamme kuulla kokemukset, ja teemme kaikkemme auttaaksemme ja rohkaistaksemme henkilöitä kertomaan viranomaisille tästä. Olemme varautuneet järjestämään keskusteluapua, ja voimme tarvittaessa tulla mukaan viranomaiskäynnille.

Vain näin voimme tehdä sen, mitä Ylen jutussa haastateltu henkilö toivoo: Puuttua asiaan vieläkin kovemmalla kädellä. Emme voi tehdä sitä ilman luistelijoita, kun kyseessä on täysi-ikäisiä, harrastuksen jo jättäneitä henkilöitä.

Täsmennettäköön vielä, että seksuaalisen ahdistelun lisäksi meillä on nollatoleranssi myös muunlaiselle epäasialliselle käytökselle lajin parissa. Näiden asioiden kitkeminen on jo aloitettu – olemme valmistelleet lajin eettisen säännöstön, johon kaikkien tulisi sitoutua, sekä perustaneet ulkopuolisista asiantuntijoista koostuvan kurinpitolautakunnan, jonka arvioitavaksi voimme viedä tarvittaessa meille raportoidut epäkohdat. Tämä työ jatkuu edelleen.

Lähde: Taitoluisteluliitto


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

NHL:ssä huippumatsi Colorado - Vegas! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!