Loistavaa! Suomalaisen MM-urakka Dubaissa hipoo täydellisyyttä – 100 metrin mestaruuden lisäksi 200 metriltä hopeaa: ”Onhan tämä kova juttu”

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Ratakelaaja Toni Piispasen kahden lajin urakka parayleisurheilun MM-kisoissa Dubaissa hipoi täydellisyyttä. Piispanen voitti T51-luokan 100 metrin mestaruuden ja kiiti 200 metriltä hopeaa.

– Onhan tämä kova juttu, kun 100 metrin mestaruus tuli vielä omalla ja kisaennätyksellä, Piispanen kertasi MM-urakkaansa 200 metrin hopeamitalistina.

Keskiviikkoisessa 200 metrin finaalissa Piispasen edellä maaliin kelasi vain tuttu kilpakumppani Peter Genyn. Belgialainen voitti kilpailussa Piispasen ajoin 37,90–38,32. Piispaselta kilpailu luisti ilman suuria ongelmia. Hän johti taistoa vielä loppusuoran alkaessa

– Tarkoitus oli hyödyntää omia vahvuuksia. Läksin niin kovaa kuin käsistä lähti. Ennen kuin kaarsin loppusuoralle otin pikkuisen happea ja samalla korjasin vähän ohjausta, Piispanen kertaili.

Loppusuoralla Genyn oli rahtusen Piispasta väkevämpi.

– Jouduin siinä lopussa tekemään yhden korjauksen ohjaukseen, kun olin lipumassa oikealla, ja odotin, että Meksikon Edgar Sanchez, jolla on hyvä maksiminopeus nousee sieltä, mutta jostain syystä hän ei sieltä noussut. Menetin korjausliikkeessä 1-2 työntöä. Ilman sitä loppu Genynin kanssa olisi ollut tiukempi, Piispanen arvioi.

– Korjausliike piti tehdä, minut olisi hylätty heti, jos olisin ollut menossa meksikolaisen eteen.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!