Suomi voitti ensimmäisessä finaalissa Kanadan numeroin 4-11 ja otti täten ensimmäisen kiinnityksen maailmanmestaruuteen. Ottelun pistehait olivat Anne Pohjola ja Susanna Tapani, joiden pisteet siivittivät Suomen ylivoimaiseen voittoon. Pohjolalle pisteitä kertyi 4+2 ja Tapanille 4+0.

– Oli aika tapahtumarikas peli. Saatiin tosi hyvä alku, vähän semmoinen mitä Kanukit sai harkkapelissä. Eka erä meni vielä hyvin, mutta sen jälkeen tuli tosi paljon jäähyjä mitkä kyllä sekoitti sen pelin aika lailla, Tapani kertoo.

Pohjola aloitti ensimmäisen erän räväkästi ja laukoi renkaan suoraan B-pisteen aloituksesta maaliin ensimmäisessä vaihdossa. Tapani laukoi renkaan avonaiseen etuylänurkkaan ajassa 3:53 ja pian sen jälkeen Pohjola laukoi toistamiseen renkaan maaliin suoraan aloituksesta. Pohjola viimeisteli hattutempun vielä ennen erän loppua.

– Eka veto meni sisään et se oli hyvä alku, mutta sen jälkeen mä vedin kyl tosi monta kertaa ja ei uponnut ihan niin hyvin kun harkkapelissä. Puolustin tosi paljon jossain kohtaa kun me pelattiin alivoimaa, se on aina vähän pois siitä hyökkäyspelistä, Tapani pohtii omaa suoritustaan. Toista erää oli mennyt alle puoli minuuttia kun Pohjola iski maalilla jälleen.
Tämän jälkeen Kanada pääsi maalintekopaikoille ja Gillian Dreger teki Kanadan avausmaalin tarkalla vedolla ylänurkkaan. Chantal St-Laurent kavensi ottelun kahteen viiteen vain minuuttia myöhemmin. Erän lopussa Suomi pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan ja Tapani iski Suomen kuudennen maalin suoraan syötöstä sisään.

Suomen maali-ilottelu jatkui kolmannessa erässä kun joukkueen kapteeni Marjukka Virta teki maalin, Tapani onnistui vielä kahdesti ja Elina Tahvanainen laukoi renkaan kymmenettä kertaa maaliin. Kanadan Erika Kiviaho teki Kanadan kolmannen maalin erän puolessa välissä. Neljännessä erässä Kanadan St-Laurent onnistui vielä kaventamaan, mutta siihenkin Suomi vastasi pelin lopussa Virran osumalla.
– Lukemallisesti oli hyvä peli, mutta me pystytään kyllä tosi paljon parantamaan vielä. Otetaan vähemmän niitä jäähyjä niin päästään siihen omaan rytmiin, Tapani pohtii.

– Me puolustettiin tosi hyvin, varsinkin ne alivoimat. Ne on kuitenkin kahdeksan kertaa pelannut viidellä kolmea vastaan eikä ole tehnyt yhtään maalia. Toi maalimäärä sellanen että jos me pystytään pitää ne siinä niin me kyllä voitetaan ihan varmasti, Tapani uskoo.

Maria Perkkola torjui maalilla erinomaisen ottelun. Perkkola torjui 39 vedosta 35. Kanadan maalivahti Breanna Beck torjui ottelun alussa viidestä vedosta vain kaksi ja hänen tilalleen pelaamaan tuli Amy Clarkson, joka torjui 27 kertaa 35 vedosta.

Suomen joukkueen parhaaksi pelaajaksi ottelussa valittiin puolustaja Katariina Kurikko.

Suomi pelaa maailmanmestaruudesta seuraavan kerran lauantaina, kun se kohtaa Kanadan toisessa finaalissa. Maailmanmestaruuteen tarvitaan kaksi voittoa finaalisarjasta, eli kulta saattaa ratketa Suomelle jo lauantaina.

Otteluaikataulu:

30.11.

FIN – CAN, klo 14:10 PST (00:10 UTC+2)

FIN JR – CAN JR, klo 18:40 PST (04:40 UTC+2)

1.12. (tarvittaessa)

CAN – FIN, klo 14:10 PST (00:10 UTC+2)

CAN JR – FIN JR, klo 18:40 PST (04:40 UTC+2)

Lähde: Ringetteliitto