Rukan Battery Runilla avattiin odotettu kumparelaskun maailmancup. Finaalissa nähtiin todellista taistoa kumpareikon herruudesta kun muun muassa Japanin 15-vuotias Anri Kawamura nappasi kärkipaikan ensimmäisellä finaalikierroksella Ranskan Perrinne Laffontin nenän edestä. Nuori japanilainen kumparetähti taipui superfinaalissa kuitenkin Laffontille 1.46 pisteen erolla.

– Olen onnellinen ja helpottunut. On aina yhtä erityistä saada avata kausi täällä Rukalla, ja vielä voiton saattelemana. Rinteessä on aina vapautunut ja hyvä fiilis laskea. Erityisen tästä kilpailusta tekee kuitenkin joulupukki ja tämä ilmapiiri, hehkuttaa Laffont.

Myös miesten sarjassa Ruotsin 19-vuotias Walter Wallberg antoi myrskyvaroitusta taidoistaan kokeneemmille konkareille Japanin Ikuma Horishimalle ja Kanadan Mikael Kingsburylle ensimmäisellä finaalikierroksella. Superfinaalissa nähtiin kuitenkin jälleen 90.80 pisteen nappisuoritus Kingsburylta, jonka myötä mies tuuletti jälleen korkeimmalla korokkeella podiumilla.

– Luulen, että tämä on lempi rinne kaikista. Kausi tulee olemaan pitkä, joten tästä sai hyvän alun jälleen koko kauteen, naurahtaa Kingsbury.

Suomalaisittain ensimmäiseltä karsintakierrokselta finaalipaikan varmisti Jyväskylän mogulmaster Jimi Salonen. Lopputuloksissa Salonen sijoittui 13:nneksi.

– Ajallisesti sain laskettua ihan kärkimiesten vauhtia, mutta kyllähän siinä finaalilaskussa ylänokan jälkeen tapahtui virhe ja homma lähti niin sanotusti laukalle. Kausi on nyt kuitenkin polkaistu käyntiin ja tiedän, mitä kohtia lähteä hiomaan seuraavaan osakilpailuun, joten hyvällä tuntumalla eteenpäin, kommentoi Salonen.

Battery Runilla nähtiin myös hurja kaatuminen kun Jussi Penttalan toinen karsinta lasku päättyi harmillisesti ulosajoon. Mies pääsi ensimmäisen karsintalaskun myötä finaaliin, mutta kovan iskun seurauksena hän joutui jättämään finaalilaskun välistä.

– Kyllä siinä taju lähti hetkellisesti, mutta tuntuisi ainakin siltä, ettei mitään ole käynyt pahemmin, kommentoi Penttala.

Suomen kumparemaajoukkueesta peräti 5 laskijaa avasi kautensa näyttävästi maailmancup-pisteillä. Salosen lisäksi 30 parhaan joukossa olivat Jussi Penttala 16:s, Topi Kanninen 20:s, Olli Penttala 29:s ja Johannes Suikkari 30:s.

Naisten sarjan voittoon Ranskan Perrine Laffont pistein 82.72, toiseksi Japanin Anri Kawamura (-1.46) ja kolmanneksi Australian Brittney Cox 4.43 pisteen erolla kärkeen.
Miesten sarjassa Japanin Ikuma Hiroshima jäi 3.41 pistettä Kingsburystä. Kolmannelle sijalle Ruotsin Walter Wallberg 3.97 pisteen erolla kärjestä.

Kumparelaskun maailmancup jatkuu heti ensi viikonloppuna Kiinan Thaiwoossa 14.-15.12.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote