Tiivistahtinen kumparelaskun maailmancup jatkui heti Rukan jälkeen tänä viikonloppuna Kiinan Thaiwoossa, jossa lähtöportilla nähtiin kolmen sijaan kaksi suomalaista kumparelaskijaa, Akseli Ahvenainen ja Jimi Salonen. Jussi Penttala toipuu vielä Rukalla tapahtuneesta ulosajosta.

Eilen kilpailtu yksilökumparelaskun osakilpailu ei mennyt toivotulla tavalla ja kumpikin kumparelaskija karsiutui alkuerissä kilpailusta.

Edellisen päivän epäonnistuminen saatiin sivuutettua ja miehet saatiin parempaan kisavireeseen tämän päivän parikumparelaskuun.

– Akseli laski hyvin omalle tasolleen ensimmäisellä kierroksella, mutta vierustoveri oli hiukan parempi. Jimi oli myös lähempänä omaa tasoaan, ei kuitenkaan vielä parasta laskemista, mutta tyydyttävä 11:s tämän päivän kilpailusta, kommentoi kumparelaskun maajoukkueen päävalmentaja Eemeli Kallas.

Alkukauden tulokset eivät ole miellyttäneet kumparelaskijoita, mutta kehityskohdat ovat selkeästi havaittuna.

– Alkukauden tulokset eivät ole odotetulla tasolla, mutta tiedostamme, että laskeminen on kokonaisuutena kehittynyt ja se siirtyy kisasuoritukseenkin, kun pääsemme hiomaan pienet detaljit kuntoon, summaa Kallas.

Yksilökumpareissa naisten sarjan voittoon Ranskan Perrine Laffont 81.37 pisteellä. Toiselle sijalle Kazakstanin Yulia Galysheva jääden 1.60 pistetä Laffontista. Kolmannelle sijalle Kanadan Justine Dufour-Lapointe jääden 7.08 pistettä kärjestä.

Miesten yksilökumpareiden herruuden vei Thaiwoossa Japanin Ikuma Horishima 86.89 pisteellä. Toiselle sijalle Kanadan Mikael Kingsbury jäääden 0.60 pistettä japanilaisesta. Kolmannelle sijalle Ranskan Benjamin Cavet (-3.61).

Parikumparelaskun voittoon naisissa jälleen Ranskan Perrine Laffont, toiselle sijalle Yhdysvaltain Jaelin Kauf ja kolmannelle sijalle joukkuetoveri Hannah Soar.

Miesten parikumpareiden osakilpailun voittoon Kanadan Mikael Kingsbury, toiselle sijalle Ranskan Benjamin Cavet ja kolmannelle sijalle Japanin Ikuma Horishima.

Kumparelaskun maailmancup jatkuu Kanadan Tremblantissa 25.01.2020.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote