Oona Kivelä paljasti, miksi ei aio valittaa Urheilun oikeusturvalautakuntaan – Tankotanssijalle kova rangaistus MM-kisojen katsomon tapahtumista

© Kuva: Getty Images

Suomen Tankotanssiliitto on määrännyt tankotanssijatähti Oona Kivelän yhden vuoden toimintakieltoon. Kielto on seurausta tankotanssin MM-kisoista, jotka järjestettiin Hämeenlinnassa marras- ja joulukuun taitteessa.

Liitto ilmoitti sosiaalisessa mediassa viikonloppuna, että toimintakielto on annettu ”epäurheilijamaisesta käytöksestä ja haitanteosta liiton toiminnalle”.

– Tankotanssiliitto ei kommentoi tapauksen yksityiskohtia julkisesti. Kyse ei kuitenkaan ole yksittäisen henkilön Instagram-videosta, vaan merkittävästä, tahallisesta toiminnasta, joka on ollut omiaan haittaamaan liiton yhteistyösopimuksia. Henkilö itse on tietoinen rangaistuksesta ja sen syistä, ja häntä on tiedotettu rangaistuksesta ennen julkista tiedonantoa, liitto ilmoitti tiedotteessa.

Kivelän mielestä rangaistus oli kova, mutta hän ei aio valittaa siitä Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

– Muut liitot tarjoavat sen verran paljon kisoja ensi kaudelle, hän kertoi Ilta-Sanomille.

Kivelä ei voi osallistua liiton lisenssin alaisiin tapahtumiin urheilijana, maajoukkueen edustajana, valmentajana, huoltajana tai muuna toimihenkilönä. Muiden lisenssien alaisissa tapahtumissa hän sen sijaan saa kilpailla tai valmentaa.

– Näillä näkymin kisaan Pole Sports Finland -liiton kisoissa Suomessa sekä muutamassa muussa ulkomaisessa kilpailussa, Kivelä kertoi Ilta-Sanomille.

Kivelän toimintakielto on voimassa ajalla 14.12.2019–14.12.2020.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.