Viime vuonna olympiapronssia veljensä kanssa jäätanssista voittanut Maia Shibutani paljasti Instagram-tilillään käyneensä vakavassa leikkauksessa. 25-vuotiaalta yhdysvaltalaiselta löydettiin kasvain munuaisesta.

Kasvain leikattiin löydöksen jälkeen pois välittömästi. Shibutani hakeutui lokakuussa hoitoon vatsakipujen vuoksi, jonka vuoksi hänelle tehtiin lisätutkimuksia, joissa kasvain lopulta löytyi viime viikolla Los Angelesissa.

– Näiden uutisten saaminen on ollut äärimmäinen shokki, ja vaikea asia käsitellä. Olen ollut niin peloissani, mutta perheeni, lääkärit ja hoitajat ovat tukeneet minua täysin, Shibutani kirjoitti kuvapäivityksensä yhteyteen.

– Leikkaus oli onnistunut, ja sain pitää loput munuaisestani. Tohtorini sanoi, että on noin 60 prosentin mahdollisuus että kasvain oli pahanlaatuinen (saamme tietää sen pian), mutta olen nuori, terve ja onnekas siinä suhteessa, että kasvain huomattiin näin äkkiä.

Shibutani on voittanut olympiamenestyksen lisäksi urallaan myös kolme MM-mitalia, joista yksi tuli Helsingistä vuonna 2017.