Liikkuvan maalin putoavan taulun SM-kisaviikonloppu huipentui eilen Kuopiossa. Päivän aikana nähtiin jännittäviä kamppailuja aina alkueristä finaaleihin asti. Miesten sarjan voittoon ampui Etelä-Saimaan Ampujien Topi Hulkkonen. Naisissa voiton nappasi Turun seudun ampujien Marika Karisjoki.

Finaalissa vastaan asettui peruskilpailussa parhaan tuloksen ampunut Niklas Hyvärinen (RS), joka voitti omassa välierässään seurakaverinsa Henrik Holmbergin erin 2-0. Finaalin voittoon ja Suomen mestaruuteen Hulkkonen ampui erin 3-1. Hopeaa Hyväriselle, pronssia Heikkilälle ja Holmbergille. Topi Hulkkonen (ESA) raivasi tiensä finaaliin ampumalla ensin peruskilpailussa kolmanneksi ja jatkaen hyviä otteitaan pudotuskilpailussa. Alkuerissä hän voitti Juha-Pekka Tissarisen (SSG) ja Markku Jetsosen (KAMS) erin 2-0 ja eteni välieriin. Välierissä Hulkkonen päihitti Kymppi 64:n Sami Heikkilän erin 2-1.

Miesten joukkuekilpailun voittoon ampui Kymppi 64 joukkueella Sami Heikkilä, Mika Heikkilä ja Mikko Hakala.

Naisten sarjassa peruskilpailun paras Marika Karisjoki (TSA) eteni finaaliin voittamalla välierässä Tiina Aallon (ESF) erin 2-0. Finaalissa vastaan asettui Henna Vehviläinen (K-64), joka voitti omassa välierässään Ida Heikkilän (K-64) erin 2-1. Finaalin voittoon ja Suomen mestaruuteen ampui lopulta Karisjoki, joka vei finaalin erin 2-0. Hopeaa Vehviläiselle, pronssia Aallolle ja Heikkilälle.

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote