Miesten Big Airin finaali X Games -kutsukilpailussa oli odotetustikin freeskilaskijoiden hyppyspektaakkeli, jossa nähtiin ennennäkemättömiä ja ainutlaatuisia hyppyjä eikä yleisö, tai itse laskijat jääneet kylmäksi huiman iltakilpailun myötä Coloradon osavaltion Aspenissa perjantaina.

Elias Syrjä taituroi seitsemänneksi uransa toisessa X Games -kutsukilpailussa. Ensimmäistä kertaa extremelajien tunnetuimmassa ja arvostetuimmassa kilpailussa Coloradon Aspenissa edustaneelle Syrjälle kilpailu oli unelmien täyttymys.

– Oli kyllä ihan hullu kilpailu ja nähtiin ihan sairaita juttuja. Itsellä epäonnistui ensimmäisen hypyn ländäys, mikä sitten rokotti kunnolla ja kun täällä kisassa ole oikein mitään varaa epäonnistumisiin. Harlaut taisi ländätä kaikki hyppynsä. Iltafinaali oli kyllä mahtava kokemus, enkä oikein muuta olisi voinut tässä kohtaa toivoa, summaa Syrjä tunnelmia Aspenista.

Kilpailun voittoon, uransa kahdenteentoista X Games -mitaliin ja seitsemänteen kultamitaliin, taituroi Ruotsin Henrik Harlaut, joka voitollaan sinetöi samalla nimiinsä palkituimman X-Games -kilpailijan tittelin. Toiselle sijalle Norjan Birk Ruud ja kolmanneksi Sveitsin Andri Ragettli.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote