Kauden odotetuin osakilpailuviikonloppu käynnistyi varhain Suomen aikaa rapakon toisella puolella, Yhdysvaltain Deer Valleyn legendaarisessa kumpareikossa yksilökumparekilpailulla. Kilpailussa nähtiin kolmen suomalaisen sijaan kaksi, Jimi Salonen ja Topi Kanninen. Jussi Penttala loukkaantui lievästi edellisenä päivänä harjoituksissa ja estyi osallistumasta kilpailuun.

Deer Valleyn kumpareikko lukeutuu Salosen lempirinteisiin ja näin ollen myös sen mukaista tekemistä nähtiin jo harjoituksissa ja kilpailuun lähdettiin ainoastaan mitalijahtiin. Lopputuloksena kilpailun 7.sija, mikä ei kuitenkaan komeasta sijoituksesta huolimatta miellyttänyt kumparelaskijaa. Kanninen oli kilpailun 38:s.

– Ei ollut niin hyvä lasku kuin harjoituksissa, en kyllä ole tyytyväinen seitsemänteen sijaan, se jäi kyllä kaivamaan, summaa Salonen.

Salosen mukaan ratkaisu seuraavana kilpailtavaan parikumparekilpailuun on selkeä, jotta voidaan olla podiumilla.

– Täytyy laskea paremmin, täräyttää Salonen.

Päävalmentaja Eemeli Kallas näkee syy-seurausuhteen hyvin menneeseen suoritukseen aamupalapöydästä.

– Eilen jätkät unohtivat syödä pekonia aamupalaksi. Treeneissä ei onnistunut kellään ja Jussille kaiken kukkuraksi harmillinen loukkaantuminen, mikä vie arviolta viikon pari toipumiseen. Tänään syötiin aamulla pekonia, niin heti Jimillä todella vahvaa laskemista alkukilpailussa ja finaalien harjoituksissa. Finaalilaskuun ei ihan osunut laskun rytmi kohdalleen mistä rankaistiin todella paljon verrattuna yleiseen tuomarilinjaan. Palkintopallille on tähtäin ja sitä kohti mennään. Taso pitää vaan nostaa pykälää korkeammalle, ettei kisojen jälkeen tarvitse jossitella. Topilla hyvää yritystä, mutta pieniä virheitä liikaa. Tasaisessa kisassa sijoitus putosi niiden johdosta sijalle 38. Huomenna isketään parikumpareiden kimppuun.

Yksilökumpareiden voittoon Japanin Ikuma Horishima 89.17, Kanadan Mikael Kingsbury (-1.80), Ruotsin Felix Elofsson (-7.99)

Huomenna, 08.02. Deer Valleyssa vuorossa parikumpareiden osakilpailu.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote